Açıkcası hangi firma olduğunun bir önemi yok önemli olan CPU değerini nasıl düşürebileceğini ve elindeki sunucu ile bu kullanımı nasıl azalta bileceğini konuşmak olucak sanırım.

1. Aşama: Mutlaka CDN kullanmalısınız eğer CloudFlare kullanıyorsanız Trafiğin tamamını CloudFlare'a verebilirsiniz bu CPU kullanımında büyük ölçüde işe yarıycaktır.
2. Aşama: Arka plandaki çalışmalar İmages yani resim dosyalarını optimize edin bunun içinde İmagick Kullanabilirsiniz.
3. Aşama: WP için cache kullanın, Cache kullanımı sayfa üretiminde CPU ya destekl olucaktır bir çok sayfayı Cache'den okuyacağı için CPU değerleriniz bi hayli düşecektir. Sunucu load dengesini sağlamak için eğer mümkünse Loadbalance kullanın.
4. Aşama: Yeni sürümlerin kullanımı MYSQL sürümünde 5.1 kullanıyor olmalısınız. Şayet cevap evet ise 5.5 e geçin Multi Core için destekli olan bir sürüm.
5. Aşama: php'de kesinlikle yeni sürümleri kullanmayın yüksek oranda CPU harcamanıza neden olabilir. PHP 5.3.26 işinizi görücektir her ne kadar ENd Of Life olsada.
6. Aşama: SSH üzerinden muhtemelen erişim imkanınız vardır eğer yok ise Pleask yada WHM üzerinden vardır oda yok ise Sunucu firmasına sunucuyu trafiğe kapatarak size bir Access vermesini isteyin sonra bu işlemleri yapın.
7. Aşama eğer size yardım etmeye yanaşmıyorsa Şikayet var ve diğer forumlarda bu konu hakkında size attığı mesajları yayınlayın böylelikle başkalarının aynı hataya düşmesine engel olun.

Başarılar