Değerli Webmasterlar bu konu daha önce bir çok yerde açıklanmış olmasına rağmen ne yazıkki hosting alıcak olan ve bu işe yeni başlayan arkadaşlarımızın düştüğü çok acı bir durum var. Bir çok web hosting firmasında "Sınırsız Hosting" adı altında satılan Hosting çalışmaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kesinlikle ama kesinlikle hiç bir hosting firması "Sınırsız Hosting" VEREMEZ. En azından 9,90 19,90 39,90 gibi komik rakamlara kesinlikle bu hizmet verilemez. Bahsettiğiniz konu oldukça derindir ancak tüm Webmster dostlarımızın aşağıda vereceğim örneği dikkatlice okumasını rica ediyorum.

Birbirine çok henzeyen yaklaşık 20 ye yakın hosting firması bulunuyor, bunlar aslında tek kişinin sağlamış olduğu siteler farklı isimler altında kendi içerisinde rekabet oluşturarak kurulmuş ditelerdir kiminde daha fazla tasarım ve güvenlik olduğu iddia edilsede hiç bir firma kesinlikle sınırsız bir hizmet sunmamaktadır.

1. Kısım: "Sınırsız Hosting" diye bir şey yoktur.
2. Kısım: Eğer böyle bir iddiası olan Hosting firması var ise kesinlikle "Sahtekardır"
3. Kısım: Hosting alırken yabancı lokasyonlar yerine Türkiye'de bulunan lokasyonları kullanın en azınan br sahtekarlık yapıldığında şikayet edecek bir merciye sahip olursunuz.
4. Kısım: Kesinlikle şirket olmayan kurum yada kuruluşlardan hosting almayın.
5. Kısım: Hosting alırken size verilen "Sınırsız" ibaresini iyice anlayın ve özellikle sorun.
6. Kısım: Hosting firmalarından her zaman "Static Private IP" yani "Sabit Özel IP" adresi talep edin. "Paylaşımsız"
7. Kısım: Sınırsız hosting veriyoruz diyen var ise verdiği hosting alanına 20 GB'lık 5-6 adet Blu-Ray video aktaracağınızı ve alanınızın zaten sınırsız olduğu için bunu kullanabileceğinizi en başta söyleyin "Bakalım ne oluyor"
8. Kısım: Amerka veya farklı bir ülkeden hizmet aldığınız "Sınırsız Hosting " adı altındaki hizmetin geri iadesi söz konusu değildir bu nedenle ödemiş olduğunuz bedel yanıcaktır "Şatış Koşullarını Mutlaka Okuyunuz"
9. Kısım: Amann 9.90 bir şey değil onun peşine mi düşücem Allah'ından bulsun gibi gereksiz şeyler yerine gerekirse tüm forum sitelerinde hakkında yazılar yazın gerekirse kendi sitelerinizde yada global şikayet formlarını kullanın onlarda olmuyorsa mahkemeye başvurun.
10. Kısım: Lütfen ama lütfen bu ve buna benzer bilgiler ile size satış yapanlara itibar etmeyin. Bu konu haddinden fazla derindir ancak en azından bir başlangıç olması için burdan yazıyorum tekrar "SINIRSIZ HOSTİNG DİYE BİR ŞEY YOKTUR" eğer elinizde 1,000,000,000 dolar yoksa. olsa dahi o zaman bile yine bir snırı vardır.

İyi Forumlar

Note: Bu yazıyı bu gün aldğım özel bir mesaj dolayısıyla yazdım. Özel mesajda sınırsız hosting alıp bir çok sub açacağını söyledi bir arkadaşımız aynı düşünceye sahip arkadaşlarımız olabilir bu bir uyarı niteliğindedir.