Microsoft, 15’incisini yayınladığı Microsoft Güvenlik İstihbarat Raporu’nda 8 Nisan 2014’te resmi desteği sona erecek olan Windows XP işletim sistemini kullanmaya devam edenlerin siber tehditlere karşı 6 kat daha fazla risk altında olduğuna dikkat çekti.

Microsoft’un güvenlik tehditlerine karşı kurumları ve tüketicileri bilgilendirme amacıyla hazırladığı Microsoft Güvenlik İstihbarat Raporu’nun (Microsoft Security Intelligence Report-SIR) 15’incisi yayınlandı. Dünya genelindeki 1 milyardan fazla sistemden elde edilen gerçek veriler eşliğinde hazırlanan rapor yeni nesil güvenlik tehditlerine, en çok zarara neden olan güvenlik açıklarına ve yaygın zararlı yazılımlara ışık tutmayı amaçlıyor.

29 Ekim’de yayınlanan SIR raporunun özellikle eğildiği konulardan biri de resmi destek sürecini dolduran yazılım ve işletim sistemlerinin tüketicilere ve kurumlara getireceği güvenlik risklerinin araştırılması oldu. Bu kapsamda 8 Nisan 2014’te güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere resmi desteği sona erecek olan Windows XP’nin kullanılmaya devam edilmesinin neden olabileceği güvenlik risklerinin, Windows 8 gibi çağdaş işletim sistemleriyle karşılaştırılmasına da yer verildi.

StatCounter verilerine göre Windows XP halen dünya genelindeki PC’lerin yüzde 21’inde kullanılıyor.

Haber kaynağı: http://www.webeyn.com/windows-xp-kullanicilari-saldirilara-karsi-risk-altinda/