iyi günler arkadaşlar ,
bu konuda sitemin açılış hızını nasıl 3'e katladığımı yazmak istedim.
öncelikle Sitemin açılış hızı 17 saniye ve sayfadaki yük 10 Mb kadar idi.tabi bu tarayıcı tarafından cachelenmemiş ilk açılış istatistikleriydi ,diğer açılışlar 2 saniyenin altında oluyordu.
sitede yüklü miktarda resim ve js+css ile efektler kullanıyordum ve bunlardan vazgeçmek istemedim.
neredeyse bütün wp eklentilerini ,cache betiklerini denedim fakat bir sonuç alamadım.zaten çoğu eklentinin kodlarına bakarsanız bu kadar basit işlemlerin siteyi hızlandırmasının mümkün olmadığını görürsünüz.
wordpress için yaklaşık 25 tane lazy load eklentisi var ama yine bende hiçbiri stabil çalışmadı ,kimisi sadece post.php'de işe yarıyordu kimisi sadece anasayfada.
bu arada yararlı gördüğüm nadir eklentilerden yahoo'nun smush.it resim optimizasyon plugini ve şuan hatırlayamadığım birkaç tane daha var.
bunların çalışmaması üzerine kendim lazy load entegresini yaptım ve lazyload classı atamaksızın her resmi lazyload ile yüklettim.
İlk yükleniş hızını 4.426s 'ye ve sayfa boyutunu 1.12 mb'a kadar düşürmeyi başardım.
gtmetrix 7 saniye civarı gösteriyor ama bende cache'siz 4 saniyeyi bulmuyor gibi.
sizden de ricam yorumlarınız ve hız değerlendirmeniz -> http://cradex.org