Bütün Facebook hesaplarımı kapattım. Kullanmıyorum uzun süreden beri fakat bir çok oyunla entegreli olduğu için bu o oyunlardan ve bazı uygulamalardan da vazgeçmeniz anlamına geliyor ve doğal olarak insanlar bu yüzden birden bırakamıyorlar. Başlarda sadece oyunlar için girip yavaş yavaş onlardan da sıkılıyorlar ve uzaklaşma dönemi başlıyor. Ha bu arada Facebook 1 Milyar kullanıcıyı değil 1 Milyar aktif kullanıcıyı devirdi. Ve şu sıralar resmi istatistiklere göre 1 milyar 200 bin civarında aktif kullanıcısı olduğu da doğrudur. Eğer normal sadece üye olan kullanıcılar hesaplansaydı bu 1 milyar gibi bir rakamın katlarında olabilirdi ki ülkemizde 1 kişinin bir kaç sahte hesabı ve kendisine yedek hesap ya da II. hesap gibi saçma sapan hesapları bulunmaktadır. Ama aktif olmayan hesaplar facebookun değerine ve reklamlarına etki etmediği için istatistiklerde de girmemektedir.

Ek Olarak:

mbssahin adlı üyeden alıntı

1.19 milyar aylık ve 728 milyon günlük aktif kullanıcıya nasıl sahip olabiliyor? Günlük neredeyse 1 milyar aktif kullanıcısı varmış zaten?


Onun hesaplanma şekli şudur. Bir sitede 100 üye vardır fakat sadece 50 tanesi aktiftir. Bu ellinin içinde günlük kim olduğu farketmeksizin 35 kişi girmektedir ama aylık olarak bakıldığında ayda bir sefer girip bir etkileşimde bulunan insanda sayılmaktadır. 29 gün istetistiklerin dışındadır fakat o bir gün girdiği için aylık istatistiğe dahil edilmiştir.