chemistrap adlı üyeden alıntı

Hocam bu konuyu takip ediyorum da sürekli yasal sorun olur mu olmaz mı diye soruyorsunuz , olaya çok yanlış yerden bakıyorsunuz bence.
Eğer sadece olay yasallıkta ise ve madem büyük (!) bir yatırım yapacaksanız gidin bir avukata olmadı iki avukata danışın onlar sizi yönlendirsinler.
Ama ben olayın kesinlikle burasında değilim , SWOT analizi yaptıysanız- yapmadan girerseniz zaten hiç girmeyin derim- bence olayın en tehlikeli boyutu yasallık boyutu değil , bunca dosya upload siteleri varken neden SİZ ? eğer slider yükleyeceksem slideshare var , eğer animasyonlu slide yapacaksam prezi.com var , eğer resim yükleyeceksem imageshack ve benzeri bir sürü site var , eğer normal (legal ) dosya yükleyeceksem uploaded gibi dosya yükleyerek para bile kazanabileceğim siteler var, video yükleyeceksem youtube var ,yüklediğim dosyaları her platformda açmak istiyorsam dropbox var google drive var , demek istediğim BENİM (müşterinin ) SİZİ kullanmayı cezbedecek birşeyiniz yoksa bu işin yasallığını düşünmeyin boşuna derim.
Rastgele.

bu konu düşünüldü zaten en başta. yazmıştım da zaten.

Biz'e dosya yükleyip kendi sitesinde paylaşır adam diyelim 1000 tane indirme yaptırttı 30$ Para alacak bu sistem e katılmak isteyenler partner sistemine katılıcak diyer upload sitelerinin hepsini incelicez ve onlarda olmayan hızı ve güvenli ortamı yaratacaz. hız konusunda suanda hiç bir upload sitesi bukadar hızlı değil. açınca görüceksiniz her sunucuda 500 dosya olucak sadece

Ek Olarak:

MrAuTHoR adlı üyeden alıntı

:D Valla hata arandıktan sonra istendiği taktirde her sitede bir hata bulunur. Fakat dosya paylaşım sitelerinde çok daha kolay hata bulunur. O yüzden siteyi açarsınız, sonra başlarsınız dua etmeye.

Ben dahil bütün internet kullanıcılarının bu zamana kadar internette yaptıklarını araştıracak olsak muhakkak hapse girmelerine neden olacak bir şey yapmışlardır. Ya paylaştıkları resim yada video telif hakkıdır, argo bir kelime kullanmışlardır, MP3, film yada dizi indirmiş yada izlemişlerdir.

Ben size açmayın demiyorum. Fakat büyük risk var. Çünkü sizi kayda değer yerlere ulaştıracak kişiler illegal dosya yükleyecek kişiler. Onların paylaşımlarına izin verirseniz her türlü başınız belaya girecek. Şikayet gelmesini beklerseniz çok beklersiniz. Atıyorum Muyap bir kez şikayet eder, iki kez şikayet eder, en sonunda seninle mi uğraşıcam der siteyi kapattırır. Telif hakkı olayı güzel olduğundan çok başa beladır.

İllegallikle hiç bir alakası olmayan maçkolik'i kapattılar, maçkolik'in sahipleri dava açıldığını site kapandıktan sonra öğrendi. Kapatılma gerekçesi de iddaa **************lığı yapan birisinin savunmasında maçkolik'ten bahsetmesi. Atıyorum Adam "maçkolik'e girdim, maçlara baktım" gibi bir şey söylüyor. Gidiyorlar maçkolik'i kapatıyorlar. Tabi maçkolik onlarca milyon dolarlık bir site olduğu için sağlam avukatlarla iki günde açtırıyorlar siteyi.

Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla dosya paylaşım gibi illegalliğin üst seviyelerde olacağı bir sitenin kapanmamasını kimse garanti edemez.


"İllegallikle hiç bir alakası olmayan maçkolik'i kapattılar, maçkolik'in sahipleri dava açıldığını site kapandıktan sonra öğrendi. Kapatılma gerekçesi de iddaa **************lığı yapan birisinin savunmasında maçkolik'ten bahsetmesi. Atıyorum Adam "maçkolik'e girdim, maçlara baktım" gibi bir şey söylüyor. Gidiyorlar maçkolik'i kapatıyorlar. Tabi maçkolik onlarca milyon dolarlık bir site olduğu için sağlam avukatlarla iki günde açtırıyorlar siteyi.

Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla dosya paylaşım gibi illegalliğin üst seviyelerde olacağı bir sitenin kapanmamasını kimse garanti edemez." burda haklısınız. bu lafa bişi diyemem fakat inşallah hayırlısı olur . İlk başlarda 4 avukat tutucaz suan sağlam avukatlar arıyoruz. onlarada danışıcaz tabikide ben sadece wmaracıdanda yorumlar almak istedim.