Aslında bayramda yazmam gerekirdi üşendiğimden dolayı yazamadım. :D
Aslında İzmir’ime gitmem fasulye sayesinde oldu. :D :D Annemin aldığı 10 kilo fasulye için kargo ücreti çok gelince seni yollayayım git götür dedi. (Fasulyeyi götürmemin sebebi İzmir de pahalı olması.) :D
İzmir’e otobüs ile yolculuk yaptım. Otobüs ile her ne kadar uzun ve zor olsa da seviyorum, çünkü yolda bir sürü yeri görmek her seferinde heyecan verici oluyor. İzmir’e vardığımda ailenin en küçüğü, en küçük torun, en küçük kuzenimin doğum günü ile karşılaştım. Doğum günü kalabalıktı tüm herkes oradaydı, teyzelerim, dayılarım, kuzenlerim…
İzmir Naldöken’in yerlilerinin adetleri çokmuş. Buna da şahit oldum. Dayımın nişanlısı Naldöken yerlilerinden doğal olarak adetlerini de yerine getiriyoruz. Bayram arifesinde kurbanlık koç götürmemiz gerekiyordu, bu adetlerine sanırım kurbancalık diye hitap ediyorlar. Sapasağlam ve bir inek kadar olan koç kesileceğini anlayınca bir şey yemedi elimizde zayıfladı. Bayram arifesinde koç süslenip kız evine yola çıktı, çıktı ama zar zor. Bir türlü gitmek bilmedi her yeri kendisine mola yeri edinmiş, haliyle kesilmekte istemiyor tabi ki. Güçlükle oynaya oynaya tepsilerde hediyeler eşliğinde kurbanlık eve vardı. Bu sefer de yukarıya bizim mekana (eve) oynaya oynaya tepsiler eşliğinde gidildi. Güzel geçti eğlendik.
Birde bu şirinlik abidesi kuzenim Güney Efe’yi unutmamak lazım. Poz ver deyince parmaklarını yanağına götüren, ismini söyleyemediklerine “Ede” diyen, fotoğraftaki dedesini gösterip bu kim dediğimde “Dedo” diyen kuzenim, “I Love You” ♥.
Maşallah demeyi unutmayın.
Her ne kadar kesilmesine karşı olsam da kız tarafının vermiş olduğu yemekle ” bizim koçta amma lezzetliymiş” dedim. Tabi ki yemeği yapanları da unutmamak lazım. Lezzetli bir ağırlamaydı. Teşekkürler :D
Bayram günü ise Bornova merkeze gidip kokoreç yedim, nedense sadece İzmir de yiyebiliyorum. Geri kalan zaman sıradan evde geçti. Birde forum Bornova da oradan da D&R da Gray Small’ın “Bir Psikiyatristin Gizli Defteri” isimli kitabı aldım. Kitap sürükleyici gerçek olayları anlatıyor tavsiye ederim.
Bu yazıyı baya geç yazdım. Dediğim gibi üşendim. =) Bu yazıyı 03.11.2013 Pazar gününde yazıyorum. Bugün; Sarıyer-Göztepe maçı 0-0 ile sonuçlandı. Maç sonrasında çıkan olaylarda Göztepe taraftarlarını taşıyan servislere saldırı oldu ve yaralanalar oldu.
Youtube Music Awards’ın ilki düzenlendi. Törende sadece sanatçılara ödül dağıtılmadı. Cover yapan müzik gruplarına internette fenomen olan ve oy sonucu finale kalan kişilere, gruplara ödüller dağıtıldı. Tören kapanışı Eminem ile olmak üzere bir çok sanatçı sahne aldı. Sahne alanlar; Lady Gaga, AVICII, M.I.A, Arcade Fire, Earl sweatshirt & Tyler, The Creator Lindsey Stirling, Walk of the earth ve CDZA. Ödül töreni resmi sponsoru ise KIA oldu.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
Konu linki.