Şimdi arkadaşlar bence WordPress eklentisiz olunca bir eksiklik oluyor.Mutlaka bir şeyler eklenmesi gerekiyor.Bende dedim ki benim kullandığım ve tavsiye ettiğim eklentileri sitemde paylaşıyım.Nası iyi yapmışım dimi :) Neyse uzatmadan konuya geçiyorum.İşte eklentiler…
1-Akismet
Olmazsa olmaz , kesinlikle her sitede bulunması gerekiyor.İşlevi ise site içerisinde spam yorumları ve geri izlemelerden koruyor.Şimdi spam kelime anlamıyla gereksiz ve yanıltıcı demektir.Yani spam yorumda kısaca gereksiz yorum diyebiliriz.Akismet’i kullanmak kolay :) . Akismet’e kaydoluyor ve API keyinizi alıyorsunuz ve siteniz için aktif ediyorsunuz.Akismet’in kendisi için yaptığı tanım ise şu:
Milyonlarca site tarafından kullanılan Akismet, blogunuzu spam yorum ve geri izlemelerden korumak için büyük ihtimalle en iyi araçtır.
2-All In One SEO Pack
Şimdi “SEO nedir?” sorusuna cevap verelim.SEO Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu demektir.Sitenizi daha kolay üst sıralara taşımak için ortalama bir SEO çalışması şart diyebiliriz.Ancak ben sitemde büyük çapta SEO ile uğraşmadım.Eklentiyi kurdum ve bir iki yerini düzenledim.Bence yüzlerce hatta binlerce para yatırmaya gerek yok.Neyse işte buda ücretsiz olup SEO işini başarıyla yapan doğru düzgün çalışan bir SEO eklentisidir.Kurmanız gereken önemli bir eklentidir.
3-All In One WP Security
Güvenliğinizi bir adım daha öne taşıyan yardımcı bir eklenti.Üzerinde çok durmayacağım ancak işe yarar bir eklenti.
4-Breadcrumb NavXT
Breadcrumbs(ekmek kırıntısı) arama motorlarının ve ziyaretçilerin sitede rahat gezmesi için oluşturulmuş başlık linkleridir. Böylece kullanıcı alt kategorileri inse de bulunduğu içeriğe nereden geldiğini görüntüleyebilir.Bir nevi site içi navigasyon diyebiliriz.Buda önemlidir.Bilen bilir Google sitelerde arama yerlerinin altında kategorileri de göstermekte.Ee doğal olarak buda üst sıralara çıkmanıza yardımcı olacaktır.
5-Kırık Bağlantı Bildirici
Gayet başarılı bir eklenti.Site içerisinde kırık link varsa size bildiriyor ve sizde o linki tek tuşla kaldırabiliyorsunuz.15-20 tane yazısı olan siteler için bu çok da sorun olmasa bile 100 civarı yazısı olan siteler için teker teker link taramak delirtici olurdu :) .Tavsiye ediyorum.
6-Google XML Sitemaps
İsminden de anlaşılabileceği gibi sitenizin haritasını çıkarıyor.Bu sayede Google içeriklere daha kolay ulaşabiliyor ve indexliyor.Kesinlikle tavsiye ediyorum.
7-W3 Total Cache
Yanlış tanım yapmayalım diye alıntı yaparak anlatıcam :)
WordPress gibi dinamik yapıya sahip bir web sitesi, etiketler, kategoriler, son yazılar, yorumlar vs. derken 100 lerce sorgu çalıştırmaktadır. Bu sorgular sunucuyu yorduğu kadar kullanıcıları da yormaktadır. W3 Total Cache ekletisini kullanarak wordpress sitelerin statik bir yapıya bürünmesini sağlayabilir ve sitelerinizin 1 saniyeden daha hızlı açılmasını bile sağlayabilirsiniz.
Bence önemlidir.Wordpress geniş bir CMS sistemi ve sistemi kolaylıkla yorabilir.Bu eklenti onu iyi derecede azaltıyor.
8-WP-PageNavi
Normalde WordPress’de sayfaların geçişi “Önceki Sayfa ve Sonraki Sayfa” şeklindedir.Ancak bu eklenti ,benim sitemde de gördüğünüz gibi, sayfaları numaralandırır.Buda sayfalar arası geçişi teker tekerden 10′ar 10′ar geçişe çevirir :) .
Evet arkadaşlar size önerdiğim eklentiler bunlardır.Bir kaç siteden 1-2 eklenti hakkında alıntı yaptım.Hakkını helal etsinler.Ayrıca bir yorum yaparsanız çok sevinirim :)
Kaynak:http://www.ibrasancar.com/sitemde-kullandigim-wordpress-eklentileri.html