Uzun bir sürenin ardından tekrar merhaba. Bu makalede genel olarak sosyal medya ile seo arsında ki bağlantıdan bahsedeceğim. Hepimiz sitelerimizin arama motorlarında yükselmesini isteriz ve bunun için optimizasyon çalışmları yaparız. Bunları site içi seo ve site dışı seo olarak ayıralım şimdilik. Daha sonra hepsine değineceğim ancak şimdilik site dışı seo’nun bir alt kategorisi olan sosyal medya ilişkisine biraz değinelim.

Neden sosyal medya?

Çünkü Google özellikle son zamanlarda yaptığı güncellemeler ile çok önem veriyor buna. Şimdi Sosyal Medya hesaplarınızın olması site adına sizi hem markalaştırır, daha ciddi ve daha kurumsal gösterir. Ayrıca NoFollow dahi olsa Backlink alırsınız, site dışı seo da çok önemli bir unsur. Zararsızdır, ücretsizdir, etkilidir, index alma hızınızı etkiler (Çok ciddi anlamda) Her içeriği imleyebilirsiniz. Bunlar gibi çok daha fazlası sayılabilir; zararı yoktur.

Nasıl Kullanılır?

Bunun için fazla bir şeye gerek yok. Öncelikle

Facebook
Twitter
Tumblr
Google+
LinkedIn
Pinterest

Ve yukarıda ki gibi sosyal ağlar gerekli ve mümkünse profiliniz açık olsun yani gizlemeyin. Şimdi yapılması gereken bir içerik girdikten sonra. O içeriği paylaşmak sadece :)

Not: Tumblr’da içeriğinizi paylaşırken goo.gl kısaltma servisini kullanırsanız daha etkili olacaktır :)

Tabii bunları yapmak istemezsek WordPress için JetPack eklentisinde otomatik paylaşma seçeneği var yani makaleyi girer girmez düzenli olarak imlenir :)

Kaynak: http://furkangokcol.com/sosyal-medya-ve-seo-uzerindeki-etkisi.html

Not: Kişisel Blogumda ki makaleye yorum yaparsanız sevinirim :)