Merhaba, bahsettiğiniz durum ile daha önce karşılaşmıştım. Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, Google silinen linkleri hiç sevmiyor. Sitenizin otorite puanı düşüyor.
Tamamen özgün içeriklerle dolu, son derece hızlı açılan, ortalama sitede kalma süresinin yüksek olduğu bir sitem vardı ve çeşitli sebeplerden dolayı pek çok içeriği silmek durumunda kalmıştım. O günden beri site adam olmadı. Şu anda hala açık durumda fakat içerik girişi yapmıyorum.
Sitede reklamlar olduğundan, domain süresinin biterek düşmesini bekliyorum. Ayda 1-2 lira kazandırıyor! Tabi bu durum benim tecrübelerime dayandığından, herkes için kesin geçerliliği olacak bilgiler değildir.
Yine bir başka çıkarımım;
Google planlı, programlı çalışmalardan hoşlanıyor ve ciddi, otorite sahibi siteleri benimsiyor. Siteler, kurumsal değillerse bile o şekilde olduğunu gösterirseniz, Google sitenize hak ettiği değeri verecektir. Yani kişisel değil de, bir ekip işi yaptığınızı anlaması gerekiyor kanımca.
Siteye bir gün içerik girip, iki gün boyunca (rakamlar örnektir) güncelleme yapılmazsa, kimse başarı beklemesin. Düzenli ve uzun vadeli çalışma şarttır.
En önemlisi de, sitenize giren kişilerin, tekrar geri dönüp dönmediği ve sitenizde geçirdikleri süredir. Bu içerikten de önemlidir. Tabi içeriksiz bir sitede ziyaretçi nasıl tutulur onu bilemem. Herkese başarılar.