KarakayaEmre adlı üyeden alıntı
Güzel bir yazı olmuş ancak bazı eksik bulduğum noktalar varÖncelikle "Büyük webmaster forumlarının çoğu vBulletin kullanır sebebi açıktır aslında daha kolay yönetilebilir , çabuk geliştirilebilir ve ziyaretçilerin isteklerine daha kolay ulaşmasını sağlayan tasarımıdır." demişsin.Ben buna katılmıyorum.Çünkü kurduğunuz her kaliteli forum scripti gerekli ayarları yapıldığı zaman büyük hitleri kaldırabilir.Kolay olması da kullanıcıya göre değişir.Misal bana mybb çok kolay ve kullanışlı gelir.Yani anlayacağın bu kullanıcının kullanımına göre değişir.
Son olarak kaynak linkini bence seo ya uygun vermiyorsun hocam.Kaynak linkini
Kaynak : Forum Sitesi Kuruyorum – Hangi Scripti Kurmalıyım? (2) şeklinde vermen siten için daha yararlı olacaktır.Bunun nedeninini merak ediyorsan Seo ve Linkler yazımı okuyabilirsin
Hocam ben kendimce anlatmaya çalıştım fikrinizede saygı duyarım.
Yazı başarılı olmuş ancak eklenmesi gerekenler var. Ücretli scriptler arasında PHP dalında en iyisi vBulletin(5.x sürümleri hariç), ASP alanında ise ASP Playground'dur. Belkide birçoğunuzun ismini bile duymadığınız forum scripti budur ancak lisans ücreti 300 dolar üzerinde ve çok mükemmel bir forum scripti'dir. PHP lisans gerektiren forumlardan vBulletin alternatifi olarak ise XenForo'yu öneriyorum.
Ben bu asp Scripti ilk defa duydum mobil olmasam bi göz atmak isterdim :)
++ herkese iyi yorumları için teşekkürler.