Oyunların zekamızı geliştirdiğini kabul ediyorum ama bu haber doğru olup olmadığını nereden inanacağız?
Şimdi habere göre bir yorumlama yapacağım. Beni sağdan sola vurun hiç önemli o an bir dakka bile umrumda olmaz.

Starcraft daha zeki yapıyormuş. Tamam zeki yapsın. Hatta doğru karar verebilme yetisinide güçlendirsin ama. Hayatında seçim yapabilceğin anda niye insanlar endişeleniyor? Niye duygularına sarılıyor? Niye mantıklı düşünemiyor? Starcraft bunları değilde mantığını kullanmalısın diyor mu? Demiyor. Zaten diyenide dedittiğine pişman ediyoruz. Starcraft anca sınavda 70 alacaksan 50 almanı sağlar. Başka birşeye yaramaz.
Örnekle açıklamak gerekirsek;
Bir kıza aşık oldun ona çıkma teklifi edeceksin ama kendini güvenemediğinden ve doğru dürüst karar veremediğinden kıza çıkma teklifi etmekten vazgeçiyorsun. Starcraft oynamaya devam ediyorsun. Gerçek hayatta öğrenerek daha hızlı ve daha doğru karar alırsın. Starcraft gibi saçma emulatör oyunlardan değil.
Yaşlanmayı geciktirir diyor.
Hmm.... peki oynadığımız oyunda bir bölüm var. Acaip zorlu bu bölüm. Biz bu bölümü geçmek için uğraşırken yaptığımız stres analiz etmişler mi? Çevreme göre yaptığım gözlemlerime göre normal hayatımızda birisini sinirlendiğimizden çok daha fazla sinirleniyoruz, kızıyoruz, bağırıyoruz, çağırıyoruz. Stres atayım derken daha fazla stres yapıyorsun.

İtalyanlar yaptığı araştırmaya göre çocuklar daha hızlı okuyormuş. Nasıl yani? Daha hızlı okuyorlar. Aklıma dahi almıyor. O çocuklarla adam gibi ilgileri çekebilcek bir araştırma için ödev ver. Daha fazla araştırana şu çikolatayı hediye edeceğim de. Bak bakalım onlar mı daha hızlı okuyor? Yoksa oyun oynayan çocuklar mı?

Bunları okuduktan sonra aklınızdan şu soru geçebilir "Sana neden inanacağınız?". Cevabı ise malesefki bende bilemiyorum. Zaten size söylemek istediğim şu. Neredeyse her konuda araştırma yapmanız. Sorgulamanız, soruşturmanız. Her duyduğunuz kulaktan bilgiye atlamamınız.