Sidebar,header ve footerde ki tüm gadgetlerinizi birbirinden farklı olarak stillendirebilirsiniz.Bu sayede eklentilerinizi görsel ve dikkat çekici hale getirebilirsiniz.
İlk önce bir gadget oluşturun.Blogger-Tasarım-Sayfa Öğelerinden yeni bir gadget ekleyebilirsiniz.Eklediğiniz gadgete ister başlık girin isterseniz boş bırakın sizin zevkinize kalmış :) Ama başlık yazarsanız idleri bulmanızı kolaylaştıracaktır.
#1.Yol
Gadgetimizi düzenle butonuna basalım.Gelen pencerede ki linki bir not defterine yapıştıralım.Örneğin benim ki ;
http://blogger.com/rearrange?blogID=123213214&action=editWidget§ionId=sidebar&widgetType=null&widgetId=HTML1
Kırmızıyla işaretlediğim yer benim üzerinde çalışabileceğim sınıf için kolaylık sağlayacaktır.
Bu şekilde bulmak zor geliyorsa ikinci yöntemi deneyiniz.
#2.Yol
Gadgetinize bir başlık girerek işinizi kolaylaştırabileceğinizi söylemiştim.HTML DÜZENLE sekmesine gelip ,gadget inize verdiğiniz ismi temanızın kodlarında aratın.Muhtemelen şu kodun altında çıkacaktır.



Sidebar-Wrapper sekmesinin altında çıkacaktır.Gördüğünüz gibi widgetid lerinin karşısında sınıflar yazıyor.Bu şekilde idlerimizi bulduktan sonra düzenleme kısmına geçelim.
Temanızda şu kodu bulun ;

]]>

Hemen öncesine (örnek) kodumuzu yapıştıralım

#HTML1 h2{ background:#575656; margin:10px 0 10px 0; padding:8px 0 8px 10px; font-size:12px; font-family: Sans-serif, Arial, Helvetica; font-weight:bold; text-transform:uppercase; color:#ffffff; text-shadow:0 1px 0 #fff; }