lostyazilim
tr.link

Projem Hakkında Yardım [Kararlaştırma]

6 Mesajlar 576 Okunma
acebozum
tr.link

KaanGundovan KaanGundovan Kaan Gündovan Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Özel Sektör / Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 520
  • Beğeniler 27 / 121
  • Ticaret 0, (%0)
Herkese merhaba wmaracı üyeleri,

Eskiden zevk aldığım için şimdi ise meslek haline getirdiğim Web Tasarımı ve Programcılık işinde uzun zamandır planladığım fakat bir türlü tamamlayamadığım projem hakkında sizlerden yardım almak istiyorum. Çok fazla lafı uzatmadan konuya giriyorum.

Yapmak istediğim proje; aynı alan-adı içinde blog ve forum kurmak. Bu alan adının kendi adımda olmasını istiyorum. Fakat çoğu kişi kişisel alan-adlarında forum olmaz diyor. Bunun tam olarak nedenini anlayamadım. Ben şahsen forum yararlıysa çok fazla alan-adına bakan birisi değilim. Tabii ki alan-adı sitenin konusu ile bağlantılı olmalı, jenerik olması orası ayrı konu ama benim bahsetmek istediğim kişisel alan-adları hakkında.

Forum konusunu biraz açmak istiyorum. Forum daha çok destek üzerine olacak. Yani insanlar konu açıp sadece benden değil, foruma üye olan herkesten yardım alabilecek, insanlar birbirine yardım ettiği bir ortam diyebiliriz. Örneğin wmaracı.com gibi. Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Diğer bir konu ise, ilgilendiğim alanlarda paylaşım yapmak. Oyun oynamayı seven, teknolojiyi takip etmeyi daha çok seven ve destek vermeyi daha daha çok seven birisiyim. Ortalama 6 yıldır forumlarla 6 yıl içinde son 3 yıldır eğitim almakla birlikte diğer bölümlerle (Joomla, WordPress gibi scriptler ve C# , C++ gibi programlama dilleri ile) uğraşıyorum. Blogumda bu konular hakkında destek vermek, makaleler yayınlamak istiyorum. Fakat Wordpress ve özellikle "bloglama" konusunda pek profesyonel sayılmam. Oyun, Teknoloji ve tabiri caizse WebMaster konuları bir arada gider mi ? Gitmezse nasıl bir çizelge hazırlamalıyım kendime ?

Önce WmAracı'na daha sonra yardımı dokunan dokunmayan sizlere teşekkürlerimi sunarım. Hayırlı günler ve forumlar.

elektronikssl
webimgo

IBRA IBRA Nothing Kullanıcı
  • Üyelik 17.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** S**
  • Mesajlar 716
  • Beğeniler 441 / 136
  • Ticaret 7, (%100)
Şimdi konuyu anladığım kadarıyla cevap veriyorum :)
Şimdi sen ortalama bir genel forum tarif etmişsin.
Ayrıca ismimle forum olur mu demişsin, tabi olur.(Bkz:ahmetturan vs.)
Yani bence açmak istersen bir blog aç ve orada paylaşmak istediğin her şeyi paylaş.WordPress ile az buçuk haşır neşirim bir sorun olursa yardımcıda olurum.Saten forumda bir sorun olduğunda yardımcı olacak yüzlerce adam var.

KaanGundovan KaanGundovan Kaan Gündovan Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Özel Sektör / Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 520
  • Beğeniler 27 / 121
  • Ticaret 0, (%0)

IBRA adlı üyeden alıntı

Şimdi konuyu anladığım kadarıyla cevap veriyorum :)
Şimdi sen ortalama bir genel forum tarif etmişsin.
Ayrıca ismimle forum olur mu demişsin, tabi olur.(Bkz:ahmetturan vs.)
Yani bence açmak istersen bir blog aç ve orada paylaşmak istediğin her şeyi paylaş.WordPress ile az buçuk haşır neşirim bir sorun olursa yardımcıda olurum.Saten forumda bir sorun olduğunda yardımcı olacak yüzlerce adam var.

Hocam ilk önce yorumunuz için teşekkür ediyorum :)

Forum konusunda sıkıntı çekmeyeceğimden eminim. Ben sadece daha önceden olumsuz yorumlar aldım, kişisel forum olmaz vs. diye. Bunu netleştirmek istiyordum ve yorumunuz katkıda oldu. WordPress konusunda sıkıntı çekersem, ayrıca size danışırım teşekkür ederim.
IBRA

kişi bu mesajı beğendi.

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)
Hocam forum olayları öldü diye herkes söyler yazar çizer. Şimdi geneline baktığımızda hangi forumlar tutuluyor ? Genelde fan siteleri falan. Diğer açılan forumlara baktığımızda konular ya botla çekilir yada para verilir konu açtırılır. Açılan konulara bakarsınız hep kopya konulardır. Hep özgünlük diyoruz. Forum scriptleri gayet geliştirilebilir ve değiştirilebilir sistemlerdir. Tasarımsal olarak güzel ve konularda ciddi ve özgün olursanız gayet güzel olur. Ayrıca isim olarak kendi isminiz olsun olmasın benim için fark etmez şayet. Samimi bulduğum yere girerim üye olurum paylaşım yaparım.

Teamtofas.com
wmaraci
wmaraci

KursunKalemm KursunKalemm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Webmaster, Blogger
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad G** İ**
  • Mesajlar 487
  • Beğeniler 90 / 255
  • Ticaret 21, (%100)
Ben, anlattığın gibi bir proje üzerinde çalışıyorum şu an. Öncelikle wordpress tabanlı bir site kurdum. Bu sitede ilgi alanlarım doğrultusunda makaleler yayınlayacağım. Bu süreçte hem sitenin tasarımını tamamlayıp gerekli tesleri yapacağım hem de ufaktan bilinirlik sürecini tamamlamaya çalışacağım. Bir sonraki adım ise birkaç yazar dahil etmek siteye. Bu süreçte de hit kazanmaya çalışacağım. Son aşama ise forum kurmak. Forumu kurduktan sonra, foruma üye olanların sorunlarına odaklanıp, sitede paylaşılacak makaleleri bu doğrultuda hazırlamak.
Planım ne kadar tutar bilemem ama bu benim için bir çeşit hobi olduğu için tutup tutmama konusunda bir kaygım yok. Maksat vakit geçirmek :)
Reklam için değil, belki yol gösterir diye anlatıyorum.

Cals Cals Джансу | SEO Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 104
  • Beğeniler 70 / 30
  • Ticaret 2, (%100)
Uzun süre önce forum alanında belli temel taşlar oturduğu için bir forumu çok iyi yerlere getirmek zorlu ve riskli bir süreç yapamama ihtimali çok daha yüksek. Bunun yerine alalninizda başarılı bir blogger olabilirsiniz

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al