Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlere web sitenize daha çok ziyaretçi çekebilmeniz için birkaç öneride bulunacağım.Tabi herşeyden önemlisi sürekli güncel olmak ve özgün yazılar yayınlamaktır.Bu da aklınızın bir köşesinde bulunsun.








1) SOSYALLEŞME: Bloglama, sosyal ağların bir dalı olarak kabul edilebilir. Öyleyse sosyal olun. Diğer blogların kapısını çalın. Yazılarını yorumlayın ve arkadaşlıklarını kazanın. Blog sahipleri kısa süre sonra sizi sevmeye başlayacak ve kısa zamanda sizi arkadaş listelerine ekleyeceklerdir. Ülkenizin en popüler bloglarına e-mailler yollayın. Onlara bir web sitesi kurduğunuzu ve size link vermelerini istediğinizi söyleyin. Bazıları geri dönecektir.

2) İÇERİK: İçerik. İyi içerik. Blog’unuzun ilk ayında elinizden gelenin en iyisi yapın. En iyi içeriği seçin, en iyi başlığı atın. İçeriksiz bir blog’u beğenmek çok zordur ve ilk ayınızda bu problem sizi çok zorlar. Eğer ziyaretçileriniz yazı stilinizi beğenirlerse, kapınızı tekrar çalarlar.

3) FORUMLAR: Tekrar, sosyalleşin. Bu sefer en çok hit alan forumları ziyaret edin. Oradakilere bir blog kurduğunuzu ve yorumlarını istediğinizi söyleyin. Büyük bir etki görmek istiyorsanız, forumların beğenilen insanlarından olmalısınız.

Ek: Eğer blogu Wordpress üzerine kurmuş ve size ait olmayan bir temayı yüklemişseniz, bu maddeyi denemeyin. Sizi sevmeyecekler.

Ek 2: Eğer zengin bir içeriğiniz oluşmuşsa, WP ve size ait olmayan bir tema kullanmış olsanız bile sitenizi gönül rahatlığıyla tanıtabilirsiniz. Bu sefer bir farklılık var; anladınız siz onu!

4) SPAM YAPMAYIN: Spami asla ama asla denemeyin. Spam mailler yollamak, internetin ilk yıllarında online reklamın etkili yollarından biriydi ama artık değil. Mail şirketleri yolladığınız mailleri kolaylıkla filtre edebilirler ve inanın bana, Junk Mail’deki mailleri kimse okumaz!

5) ARAMA SÖZCÜKLERİ: Popüler kelimeler seçin. Google size yardımcı olabilir. Mesela Cem Yılmaz yeni bir filmde rol almışsa, “Cem Yılmaz” arama kalıbı bugünlerde popüler olacak demektir. Hemen Cem Yılmaz’la ilgili bir yazı yazın. Bunu uygulamak gündemi takip etmenizi kolaylaştırır ve daha çok ziyaretçi almanızı sağlar.

Etkiyi daha çok hissetmek isterseniz, ileri görüşlü olun. Bir gün popüler olabilecek arama kalıpları bulun ve birinci sıraya yerleşin.

6) ETKİLEŞİM: Ziyaretçilerinize roller verin. Onlara siteniz için yazılar yazabileceklerini söyleyin. Ne bileyim, anketinizi oylarlarsa dişlerinizi fırçalayacağınızı vaad edin. Hayal gücü gençler! Etkileşim budur.

7) KİŞİSEL GELİŞİM: Sürekli ziyaretçileriniz olmasını istiyorsanız, kişisel gelişim konusunda yazılar yazın. Uzmanlar bu sözlerden hoşlanmayacaklar ama bugünlerde kişisel gelişim alanı oldukça popüler ve yazılanları da kimse kontrol etmiyor.

8 ) BİLGE OLUN: Ziyaretçileriniz blog’unuzun değerleridir. Onlara yardım edin, onların sorularını cevaplandırın, seslerini duyun. Sizi, yüzünde gülümsemeyle kendilerine yardım eden, uyumayan, çalışmayan, sadece yardım edecek birilerini arayan bir bilge olarak görmelerini sağlayın. bilge bir adam olarak görmelerini sağlayın. Elbette bu tarz bir adam değilsiniz ama insanlar ütopik kahramanlar görmeye bayılırlar. Onların kahramanı olun!

9) AÇIK OLUN: Açık yazın ama çok karmaşık veya basit yazmayın. Eğer yazınızı sadece doktora yapmış insanlar anlayabiliyorsa durum kötü demektir, ama 7 yaşında bir çocuğun da yazılarınızı anlayabilmesi için uğraşmayın. (Her nasılsa onlar kolayca neden bahsettiğinizi anlarlar, bunlar teknoloji çocukları, 70′lerin çocuklarına benzemezler.).

10) RESİMLER: Resim kullanın. İçeriğinizle alakalı olarak yazılarınızda kullandığınız enteresan veya estetik fotoğraflar, ziyaretçilerinizin üzerinde olumlu etki bırakırlar.

10+) Daha çok ziyaretçi için bu maddelerin hepsini uygulayın. Makalenin en önemli cümlesi şimdi geliyor: Hızlı ve güvenilir bir server bulun. Server çökmelerini önlemeye çalışın. Kimse ikide bir problem çıkaran bir siteyi ziyaret etmek istemez. Eğer server’ınız sürekli çöküyorsa ve ziyaretçilerinize durumu açıklayamıyorsanız, size yeni bir isim takarlar: Umursamaz.

Kim kendi yuvasını yapmaktan aciz, umursamaz bir adamın sürekli göçen web sitesini ziyaret etmek ister ki? Evet, hiç kimse.

Kaynak: Web sitenize ziyaretçi çekmenin yolları