Eskiden insanlar internet'e bu kadar ilgi göstermezdi ancak web sitelerinde başarıyı yakalama oranları daha yüksekti. Bugün artık herkes internet kullanıyor, internetten çıkmıyor ama başarıyı yakalama oranları çok zor. Neden mi? Bugün bilgisayarı açıp, internet kullanan herkes ilk olarak Facebook, Twitter gibi sosyal medya üzerinde takılıyor. Sosyal medya girişimcileri çok büyük oranda etkiledi. Birde piyasanın liderlerine bakalım isterseniz. Arkasında devlet desteği olan liderleri desek daha doğru olur pardon.

Bugün TTNet'in ne işi var webmaster dalında? Kurumsal web sitesi sunmak onların işi mi? Türk *******'un ne işi var? Turkcell'in ne işi var? Bu ülkede büyük para kazanmak kolaydır ama asıl mesele küçük paralar kazanmaktır. Her firmaya zorunlu web sitesi kanunu çıkartıyorsun ve hemen ardından TTNet, Türk *******, Turkcell işi üstleniyor. Biz neyiz kardeşim bu ülkede? Onlarca hosting firması ekmek yemeyecek mi? Yıllarını verip PHP, Asp öğrenen kişi tasarım yapmayacak mı? Senin hep WordPress tabanlı hazır web temalarınla senin işin profesyonel olacak ama bizlerin işi hep ikinci sınıf işçilik olacak öyle mi? Nedendir bilinmez bu ülkede bu yasa hazırlandıktan sonra TTNet sanki herşeyi daha önceden biliyormuş gibi sistemini hazırlamış yasanın çıkmasını bekliyormuş. Her firmanın ucuz web sitesi olacakmış? Hiç kimse kusura bakmasın, bu ülkede her sektörde parayı her zaman birkaç kişi kazanır. Büyük paraları kolay kazanır ama bizler hep ufak paralar kazanmak için herşeyi yaparız ama artık buna da izin vermiyorlar.

Hiç boşuna demeyelim biz, Globalleşme yönünden neden gerideyiz diye. Neden bir Facebook neden bir Twitter gibi yaygın sitemiz yok diye. Biz uyuyalım, biz uyuşalım onlar nasıl olsa yapıyor ne gerek var..