valla kardeş kimse ekmeğine laf ettirmez :D seo dediğimiz olay arama motoru optimizasyonu mantık olarak. Ama hakikatan dediğin gibi bazen bazı siteler acayip yükseliyor. Buna anlam vermek zor gerçekten google onu ilk sıraya koyuyor.
Bana sorarsan rekabetin az olduğu ve ilerde çok hit sağlayacak kelimelerden bir keywords domain alırsan ve gayet güzel bol içerikli hatta bol içerik yanına blockquote içine alıntı içerik de koyarsan yani içeriğin bol olursa google seni ilk sıraya atıyor direk.
Ama ben google ile empati yaptımda şunu fark ediyorum diyorum ki asıl kaynağı yazan içeriği yazan adam seodan anlamaz ki. Ama seodan anlıyan adam genellikle işin hit ve para yönüne bakar kullanıcı ise asıl bilgiye ulaşamaz ve benim seo dediğim şeyi meslek edinmiş insanlar var bundan para kazanıyorlar yada milleti sömürüyorlar. Ben bu zamana kadar seo dediğim şey ortaya koydum peki kullanıcılar doğru bilgiye ulaşabildimi ? seosu olan üst sırada asıl bilgi olan alt sırada. -ee o zaman arkadaşım ben bir yerde hata yapmışım. Artık seo değil bilgi çokluluğu ve o bilgi hakkında ilk yazı yazmak kullanıcıların o siteye girdiğinde o yazıyı okuyor mu doğru bilgiye ulaşıyormu acaba dedim ve artık algoritmayı kaliteli içerik yönüne çektim ve artık seoyu 2. plana attım.
Empati yaptığımda çıkan sonuç üstteki paragraf.