Wordpress genel blog sitesinde ;

Konu açıyordum. Etiket girerken internete yabancı olsam, hangi kelimeyle arardım bu konuyu diye düşünerek o şekilde etiketler giriyordum.

All in seo eklentisi kuruluydu. Konu ekleme sayfasında konuya özel etiketler, konu hakkında kısa bilgi falan hepsini giriyordum.

Konuya resim ekleyeceksem internetten bulup ekliyordum. İndirdiğim resmin boyunu paintle boyutunu küçültüp, isim değişikliği yaparak, konuyla alakalı bir isimle ekliyordum. ( indirdiğiniz gibi eklerseniz aynı boyut,aynı isim ile, googlebot daha önce bu resmi tanıdığı,taradığı için bir daha veri olarak almaz hafızasına. bu sayede resimlerden bayağı bir hit almıştım. Neredeyse konuların önüne geçiyordu sıralamalarda.. )

Sitedeki kategorilerle alakalı twitter hesapları açmıştım zamanında. Teknoloji ise teknoloji twitter hesabı, film ise film, eğlence ise eğlence twitter hesabı. Hangi konu hangi kategorideyse o kategorinin twitter hesabında paylaşıyordum konuyu.

Aynı şekilde facebook hesapları.

Bu sayede hedef kitleye ulaşmak daha kolay oluyordu.Kişisel hesaplardan paylaşılan çoğu konu tam olarak tanıtılmış sayılmıyor. Gelen üç beş kişi. Ama belli kategoride açılmış facebook , twitter hesaplarını zaten o konuyla alakalı kişilse takip ettiğinden neredeyse tamamı konuyu okumak için geliyorlardı..

Bir kaç arkadaşın sitesinde konuk yazar olarak yazılar yazıyor, konuyla alakalı sitemdeki konularında linkini paylaşıyordum etiket misali. Bu sayede de insanlar gelip gidiyordu.

Sitenizle alakalı keywords, description önemli. Siteyle alakasız yazarsanız google ne yapacağını şaşırır, diğer ilgili siteyi önde çıkarır. Ona kendinizi doğru tanıtmazsanız sizi tanımasını bekleyemezsiniz.

ve daha böyle üç beş şey.

Siz kendi sektörünüzde bir siteye girdiğinizde ne görmek isterdiniz. Onu düşünün öncelikle.
Ziyaretçi geldiğinde bilgiye çabuk ulaşabiliyor mu ? Arama yapıp geldiği an sitede onu daha fazla tutacak neler var ? "Aaaa şuna da bir bakayım" demeli. Öyle tutmalısınız ki ziyaretçiyi , sonunda sitenizi sık kullanılanlara almalı, sizi sürekli ziyaret etmeli.

Bana göre seo, siz kendinizsiniz. Siz ne kadar özen gösterirseniz, ne kadar çok çalışır ziyaretçi gibi düşünürseniz ona göre yükselmeniz an meselesi.

Elbette kalıplaşmış yapılması gerekli şeyler var. Aynı sektörde, konularda sitelere bularak link değişimi, reklam vs. falan..

Konu içeriklerinde güncel olmaya bakın deniliyor. Özgün olsun yazılar deniliyor. Bu gerçekten de doğru. Konu içeriğinde konuyla alakalı kelimeleri bold yapın, gerektiğinde site içi etiketleri konularınızın içerisinde göstermeyi ihmal etmeyin. Belli başlı kelimelere title vermeyi ihmal etmeyin. Resimlerinizde mutlaka "title" veriyorsanız "alt"ta verin.