Merhabalar,
Seo konusuna değinmeyeceğim pekte bilgim yoktur ufak tefek bildiklerim dışında birşey bilmiyorum seo konusunda ama yorumları okudum ve kendi tecrübelerime dayanarak söylemek isterim ki seo yalan ve bana göre önemli olan kullanıcıdır, kullanıcı olmadan ilerlemek, yükselmek olmaz... Kullanıcı sitende paylaşım yapar,sitende yorum yapar ve vakit geçirirse sende o kadar kazanırsın ama okuyucun olmadan,makalelerine görüş bildirmeyen kitlen oldukça istediğin kadar seo lakırtısından yap fayda olmaz :)
Tonlarca para yatırıp, seo çalışması yapan kişilerden öndeyim sitem 4 aylık bir site olmasına rağmen bazı kavramlarda yıllarca açık olan sitelerden ve seo çalışması yapılmış sitelerden üst sıralarda çıkıyor...
Bazı arkadaşlar sosyal paylaşım sitelerinde konularınızı vs paylaşın demişte pekte etkisi olmuyor bana göre 10 bin beğenisi olan facebook sayfalarında sitemden birkaç tane konu paylaşmasını istedim fakat ne google'de makelem öne çıktı ne de backlink olarak geri dönüş aldım sadece alexa değerimi etkiledi oda siteye giren kişilerden dolayıdır...
Sitemin facebook,twitter,google+, youtube kanallarında tek tek konularımı paylaşıyorum konuların hepsini yazmıyorum giriş kısmını yazıp konu linkini ekleyip yayınlarım günümün 2,5 -3 saatini buna arıyorum sonuç ne sıfır...
Seo kitabı satın alıp içinde yazılanları anlatılanları okudum ve uyguladım ve seo araçlarında yüksek değerler alıyordum iyi dedim bu beni yükseltecek diye düşündüm 3 ay geçti yükselmeyi beklerken düşüşler yaşadım...
Sonra donanımhaberde bir konu açıp bu durumu sordum neden böyle oluyor bir fikri olan var mı diye gelen cevaplar genellikle içerik artıkça google sıralaman değişir ve google'ın gözünde gelişmekte olan site olarak algılanırsın ve senin yerine gelişmiş siteyi öne çıkartır dediler.
İlk açıldığım zaman tamamen kendi yazmış olduğum konu google de 1.sırada çıkan sitem şuan 4 ay oldu 2.sayfanın ortalarında yer alıyor...
Bunun nedeni ise benden sonra aynı konuyu büyük sitelerinde paylaşmış olması ben ne kadar özgün olursam olayım, ne kadar seo çalışması yapsam dahi google'ın gözünde gelişmekte olan siteyim ve benim yerime gelişmiş siteleri ön plana çıkartıyor...
1 yaşında ki çocukla 4 aylık bir çocuğun gücü eşitmidir değildir buda o misal :)