ben artık google'ının da seo'sunun da allah belasını versin diyorum. sırf ilerde başım belaya girmesin diye firma açılışı yaptım, kazançlarımı vergilendirdim. yahu arkadaş 6 ay oldu siteyi açalı. basit bir alışveriş sitesi işte. her şey gayet net. hızlı yüklenen bir sayfa, ingilizce ve türkçe desteği. ya oturdum tek tek açıklama yazdım ingilizce ve türkçe. kopyala yapıştır başka yerde bulamazsın. ama bakıyorsun google'a en fazla 20-30 hit gönderdiği yetmiyormuş gibi gönderdiği hitler de 5. dünya ülkelerinden. allahın afrikasından dilenci gönderiyor bildiğin. herif canlı destekten bedava ürün istiyor. çıldırmamak elde değil yemin ediyorum.

bakıyorum rakip sitelere, herifler direkt olarak üretici açıklamasını kullanıyor. benim 1 ürünü eklemem 1 saatimi alırken takır takır ürün ekliyorlar. 0 emekle çatır çatır satış yapıyorlar.

agresif bir şekilde sağa sola link bırakmaktan da korkuyordum ki aman filtreye girmesin, aman banlanmasın diye. şimdi site filtrede. niye? niye lan? yahu 100-150 ziyaret de mi hak etmiyor bu site. alışveriş sitesi bu anasayfada gündemi mi değerlendireyim anasını satayım? kazandıkça reklam veririm diyordum, kazandırmıyor ki sıfatsız. yahu sen bana potansiyel müşteriyi gönderecen kazandıracan ki ben de senin o bit israfı reklamlarına yatırım yapayım.

az önce bir ürün ekleyeyim dedim bezmişim yeminle. diyorum nasılsa kaybolup gidecek. yahu allah aşkına şunu anlamıyorum. bak türkçeye çevirdim koskoca siteyi. türklerin arattığı anahtar kelimeyi kullandım, tek bir rakibim bile kullanmıyor. yine dipteyim. ulan alternatifim yok ki daha niye cehennemin dibine yolluyorsun. pishing mi yapıyorum, yırtık dondan çıkar gibi pop-up mı çıkarttırıyorum?

herifler açıklamayı copy/paste yapıyor. bakıyorum istatistiklerine 2k hit. bana 100 hit gelse 4-5 satış yapıyorum düşün. çünkü noktasından virgülüne imla kurallarına bile dikkat ediyorum, güven veriyor müşteriye. beni şu anda ayakta tutan da alışveriş yapan müşterilerim. böyle algoritmanın da firmanın da allah belasını versin, verem etti yeminle beni.

site zaten filtrede. ne yapayım beyler? buraya kadar okuyan çok azdır ama şunun cevabını merak ediyorum. kafayı yemiş gibi sağa sola, gördüğüm her foruma link mi bırakayım?