1) en basit web sayfa tasarlayıcılar veya yöneticiler nelerdir?
Cevap: Burada programdan bahsediyorsun sanırım. Program olarak ben bundan 10 sene önce, ilk web sayfasını Web Page Maker gibi çok düşük boyutlara sahip, basit bir programla yaptım. Fakat imkanları çok kısıtlıydı ve doğal olarak kaliteli sayfalar ortaya çıkmıyordu. Günümüzde ki basit web programı tavsiyem Dreamweaver, gelişmiş web programı tavsiyem Visual Studio 2012
2) Deneyim edinilmiş firmalar ve memnuniyet nedir?(özel msj olarak cvp)
Cevap: Piyasada bir sürü web tasarım firması var. Hiç biri için hiç kimse mükemmel diyemez. Elbet hepsinde az da olsa sorun vardır. Hem çalıştığım firmalardan hemde kendimden biliyorum.
3) bir hostingde bulunması geren özellikler neler olmalı?
Cevap: Bir hostingte bulunması gereken özellikler değil sizin ihtiyacınız olan özellikler önemlidir. Web Sitenizin tahmini ziyaretçi yoğunluğunu, türünü ve amacını göz önünde bulundurarak web hosting alırsınız. Tabi bununla beraber adı sanı duyulmamış, sağda solda kötü referansları olan hosting firmalarından uzak durmakta da fayda var.
4) blog sitesi yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler neler?
Cevap: Blog sitesi yaptırırken dikkat edilecek bir şey yok. Blog deyince akla Wordpress gelir. Wordpress'te 5 dakikada kurulduğundan dikkat edilmesi gereken bir şey yoktur.
5) bir blog sitesi yaptırmanın ortalama fiyatı nedir?
Cevap: Tasarım bazlı bir şey istemiyorsanız, kurulsun, bırakılsın, gerisini ben yaparım diyorsanız Wordpress blog hosting+domain olmak üzere 150 liraya kurulabilinir.