Gerçekten güzel bir bilgiye odaklanıp hakkında geniş bir araştırma yapmışsınız. Class IP sınıflarını belli etmişsiniz.

Önceden sahip olduğum bir SEO sitesi vardı. O IP'yi o kadar aramıştım ki serverime entegre edebilmek ve tanımlamak için yaklaşık 1,5 ay beklemiştim. IP C-Class IP'di fakat diğer IP adreslerine göre en önemli özelliği daha önce hiç kullanılmamış olmasıydı.

Bu tür IP sınıflarına da dikkat etmelisiniz arkadaşlar. Web sitenize 1 adet IP tanındığında o IP adresine bağlı farklı bir IP adresi daha var mı? Ekstra olarak bu IP adresinin geçmişi nedir? Daha önce kullanılmış mı?

Mesela basit bir örnek verelim. Siz tertemiz ve özgün içerik yayınlayan bir blog sahibisiniz. SEO için tek IP de sitenizi barındırmak istiyorsunuz. Tek bir IP istediniz ve hosting firmanız size tanımladı, her şey hoş ve güzel. Sonra baktınız sitede sıkıntılar olmaya başladı, bunu tekil IP ye bağlı olan bir warez web sitesi, adult site yada hacklink gibi çalışmalar yapılıp ağır link alında kalan yıpranmış bir IP adresi de olabilir...

Kulağınıza küpe olsun dedim, tekrardan konu ve araştırmanız için teşekkür ettim.