nightundertaker adlı üyeden alıntı

Bu iş biraz kafamı karıştırdı, ekmeği taştan çıkarmanın son teknolojisi bu olsa gerek. Anlamadığım nokta şu, hiçbir şey yapmadan bu para kazanan makineyi üretenler niye satıyorlar anlamış değilim hocam?
Hangi ilde yapmayı düşünüyorsunuz bir de?
Saygılarımla

Makineyi üreten firmalar da eminim ki üretim yapıyorlardır. Belki de pisayasa sürmedikleri ama çok daha hızlı çalışabilen çipleri kendileri kullanıyordur. Bunlar olabilecek şeyler. Ayrıca bu bir borsa olduğundan dolayı, riske girmek yerine, garanti satışlarla işlerini sağlama almalarıda olası.

Donanımların fiyatları da hiç azımsanacak gibi az değil görüldüğü üzere. ASIC (sadece bir iş için üretilen) ürünler, bu iş bitince işe yaramayacaktır. Tıpkı geçmişte CPU ya da GPU ile Bitcoin üretilebiliyorken, şimdi üretilememesi gibi. Yarın bir gün çok daha yüksek donanımlar da çıkacaktır kaçınılmaz olarak. Çünkü bütün coinlerin zorluk seviyeleri var. O zaman da bu ürünler iş yapmayacak ya da daha fazla donanıma ihtiyaç olacaktır. Buna rağmen oldukça yüksek fiyatları var.

Aşağıdaki videoda, Butterfly Labs'in üretim aşamaları görülmekte. Bu iş için ciddi AR-GE çalışmaları yapıyor firmalar. Çok yakında Litecoin için de ASIC ürünler piyasada olacak. O zaman bu donanımlara ilk sahip olanlar, çok daha süratli kazı yapacaklar. İşe ne kadar erken başlanırsa, o kadar iyi.

Ayrıca, kişisel olarak evinizde Bitcoin üretmek artık mümkün değil. Kazancınız, giderinizden az olacağı için zarar kaçınılmaz olacaktır. Şu anda tek seçenek yüksek donanımlar ile üretim yapmaktır. Bu aşamada, enerjisini kendisi üretmeyen kişiler Bitcoin üretemiyorlar. Ya da İsveç gibi bir ülkede yaşamanız gerekir. Bilindiği gibi İsveç, elektriğini fosil atıktan yani çöpten üretiyor.

Donanım merkezi İstanbul'da bulunacak ancak her yerden katılımcı kabul ediyoruz. Sonuçta bir sözleşme yapılacak ve kişilerin makine başında bulunmasına gerek olmayacak. Gerekli kontrolleri de bizzat yapacağım. Zaten makinelerin olduğu depoda sürekli bir kişi kalıyor. O yönden sıkıntımız yok.

Tikkafalı adlı üyeden alıntı

Çok garip son zamanlarda birde bu olay çıktı en güzeli Türk parası yastık altı internet üzerinden sayılar ile oynayarak kazanç elde etmek pek mantıklı gelmiyor bu durumda üniversiteler kapatılsın insanlar üniversitelere yatırdığı parayı bu sisteme yatırsın ve kısa zamanda zengin olsun boşuna mı okuyor bu millet :rolleyes:
2-3 bin lira vererek zengin olmak varken :p

Düşüncenize saygı duyarım. Hayatı boyunca zor para kazanan kişiler, genelde bu tür kolaylıklara pek sıcak bakmazlar. Bunu yakın çevremde de görüyorum. Fakat gelişen teknolojiye ayak uydurmak, bu teknoloji ve fırsatları değerlendirmek gerekir kanımca.

Bircoin ilk çıktığı 2009 yılında, oldukça düşük fiyattan sahip olan ya da kolayca üretenler, şimdi milyoner insan konumundalar. Eğer gerçekten kazanmak istiyorsanız, risk almalısınız. Risk almadan da kazanabilirsiniz fakat bu sizi tatmin etmez. Yorumlarınız için teşekkür ederim.