Facebook'a reklam veren/vermeyi düşünen arkadaşlara bazı tüyolar vermek istiyorum 2 yıldır reklam veren bir site sahibi olarak… Bilenler de başka konularda katkıda bulunabilir:

1-Eski sistemle günlük 10 lira bütçe fazlasıyla yetiyordu. Hatta herhangi bir linkle beraber 10 liralık reklam verirseniz linkin ilgi çekiciliğine göre neredeyse günlük 150'nin üzerinde beğeni ve linke de 500-600 tıklanma geliyordu. Şimdi sistem değişmiş. Daha çok harcamaya yönlendirmek için 15 bin kişilik bir sayfanız varsa linkten maksimum alacağınız tıklanma 10 lira için 100, beğeni sayısı da yine en fazla 90-100 arası.

2-Reklam vermeyi düşünüyorsanız maksimum 7.5 lira bütçeyle başlayın. Önce kendi sayfanızın gücünü siz ölçün. Bakalım Facebook'un ''dar bulduğu'' ve daha az kişiye reklamınızı gösterdiği bu plana rağmen sayfanız kaç beğeni alıyor. Eğer sayfa 7.5 lira için 100 beğeni alıyorsa dokunmayın bu plan kalsın.

3-Reklam sonrasında daha fazla gören kişi ve daha fazla üye gelecektir sayfanıza. Bu üyeler geldikten sonra ilgi çekici iletiler koymazsanız verdiğiniz para boşa gittiği gibi yeniden reklam vermek zorunda kalırsınız.

4-Reklamı her gün vermeyin. Arada kesip durumu gözden geçirin, ara vererek sayfanın gelmiş olduğunu duruma bakın.

5-Her seferinde muhakkak sizden kesilen parayı ve reklamın aldığı tıklanma ve eklenen üye sayılarını kontrol etmeyi unutmayın, bir hata olduysa Facebook'a yazın. Hiçbir konuda dönüş yapmayan Facebok, konu reklam olunca derhal dönüyor…

Herkese kolay gelsin