.Net' e bağlı kalınmadan demiş arkadaş. Ama C# tavsiye edilmiş. Benim bildiğim C# .Net platformunda çalışan bir dil. C++ için görsel arayüz geliştirmek istediğimde Qt Creator kullanıyorum ben. C için de kullanılabilir sanıyorum. Bir araştır istersen. Qt Designer diye de geçer.
Microsoft' un peşinden gitmemekle çok iyi yapıyorsun. Açık kaynak zamanı. Böyle devam. :)

edit: Önceki cevaplara bakılırsa C ile arayüz hazırlanamıyormuş. @Referee' in tavsiyesine uy bence, Python çok güzel bir dil. Ve Linux, Windows demeden çalışır. Örnek bir kod:

#!/usr/bin/env python
#-*- coding: utf-8 -*-

import os

if os.name == "posix":
print "Linux işletim sistemi kullanmaktasınız."

if os.name == "nt" or os.name == "dos" or os.name == "ce":
print "Windows işletim sistemi kullanmaktasınız."

if os.name == "mac":
print "Macintosh işletim sistemi kullanmaktasınız."

if os.name == "os2":
print "OS/2 işletim sistemi kullanmaktasınız."

Hepsi bu. :)

Ek olarak:
Python ile yapılmış bir programı çalıştırmak için Python kurulması gerekir demişsin. Doğrudur. Java' nın ya da .Net' in bir farkı var mı peki bundan diye sormak gerekir. Üstelik Python Java' ya göre çok daha seri çalışır. C/C++ ın derlenme zamanına göre de acayip zaman tasarrufu sağlar. Çünkü Python derlenmeyen, direk çalıştırılan bir dil. Python kurmadan da Python programlarını çalıştırmak mümkün. exe uzantısına çevrilebiliyor program. Örnek vermek gerekirse, Sublime Text. :)