trwizard
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yandex.Metrica'yı yaklaşık 1 yıldır kullanıyoruz Google Analytcs ile kıyaslanamayacak kadar kolay bir kullanımı vardır. Google Analytcs'den çok daha gelişmiş özellikler sunmaktadır.
Bizim tavsiyemiz Yandex.Metrica tabiiki; son karar sizin olacaktır. Bizce ikisinide deneyin hangisini kullanmak isterseniz onu seçin, eğer ikisinide aynı anda kullanırsanız sayımlarda sorun olabilir örneğin, bazen Yandex 10 ziyaretçi fazla gösterir bazen Google 10 ziyaretçi eksik gösterir böyle sorunlar oluşabilir demek istediğim yani ikiside aynı sayamayabilir.
Bu nedenle sizin için en uygun olan hangisi ise onu kullanmanızı tavsiye ederiz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
E-Ticaret Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Bir yıldır metrica kullanıyorum ve gayet memnunum. Her ikisinide kullanabilirsiniz ki bunu ben yazana kadar bir kaç kişi de söylemiş zaten. Tekrar belirtmek istedim. Ne kadar çok kişi söylerse o kadar sağlam bilgi gibi gelebiliyor bazen insanlara bu yüzden de bunu duymak istiyorlar farklı farklı insanlardan :)
Ayrıca metricada, google üzerinden gelen aramaları da görebiliyorum ben. Sadece bana özel değildir herhalde :) Hatta bazı arama kelimelerinde " Bu kelime üzerinden hem yandex hem de google kullanılarak girdi ziyaretçi " gibisine bir tablo bile gösteriyor.
serhatatik.com.tr / eticarethocasi.com / vedijital.com / dijitalblog.com / eticaretseruveni.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Online Reklam Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
trwizard adlı üyeden alıntı
eğer ikisinide aynı anda kullanırsanız sayımlarda sorun olabilir örneğin, bazen Yandex 10 ziyaretçi fazla gösterir bazen Google 10 ziyaretçi eksik gösterir böyle sorunlar oluşabilir demek istediğim yani ikiside aynı sayamayabilir.
Yanlış bilgi vermeyelim.
Analiz kodlarını beraber aynı sitede kullanmak sayım farklarına neden olmaz. Sitenin ve sayfalarının yüklenmesi, analiz kodunun tetiklenmesinden önce sitedeki diğer kodların beklenmesi, kullanıcının davranışı vb. şeyler tek bir araç kullansanız bile göreceğiniz sayıları etkileyebilirler.
Genel: Ayrıca bu analiz araçlarının çalışma prensipleri temelde aynı olsada bazı net özellikleri birbirinden farklıdır. Kaldı ki kodu oluştururken bile kullanıcı "ziyaret zaman aşımı" veya "kendi ziyaretleriniz dışlanması" vs. gibi ayarlar ile raporlanacak verileri manipüle edebilirsiniz. Sonuçta hangisi size daha doğru gözüküyorsa daha kolaysa onu kullanın. Elbette sadece "ziyaret sayısı" haricinde bir veri ile ilgilenmiyorsanız hangisi olduğunun da pek önemi yok.
Semsector.com - SEM - SEO - Sosyal Medya
Quiet
Life or Death
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Google'ı tekelleştirmemek gerek.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Denemegen.blogspot.com.tr - "Korkacak bir şey yok, sadece deniyoruz."
Webb
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yandex iyide google daha derin bir sistem
caglark
caglarkeskin.com.tr
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ç** K**
-
-
-
Ticaret
48, (%100)
Hiç Yandex.Metrica kullanmadım açıkçası fakat buradan aldığım bilgilere göre deneyeme değer.
Google Analytics konusuna da gelirsek. Bence yetersiz bir sistem ; kullanmama rağmen. Yani Google'ın kendi yaptığı bir sistemde hangi kelimelerden geldiğini tam olarak gösteremiyorsa bence eksiklik vardır. Ne zaman kontrol etsem "(not provided)" yazısını görüyorum.
Son olarak güzel bir konu olmuş. Yandexi denemeyi düşünüyorum.
zyx
bn Msa gbi drenrkn Ra’lra
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
N/A
-
-
Ad Soyad
Z** B**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Yandex'i denemelisiniz diyorum arkadaşlar.
eqzdemir
Sadece kendi bildiklerim
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Googledan şaşmamak gerek. katılıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
L** P**
-
-
-
Ticaret
9, (%78)
Hiçbirini kullanmadım ama kalbim Metrica diyor :)