Türkiye’nin en büyük online yabancı dizi sitesi olan dizi-mag kapatıldı!
Yabancı dizi deyince akla ilk gelen adreslerde olan Dizi-Mag, Warner Bros (WB) stüdyoları tarafından açılan davaya yenik düşerek kapatıldı, WB avukatlarının Türkiye’de açılan davaya eşlik eden mahkeme, Dizi-Mag’ı önce kapattı, daha sonra tüm sunucu ve site isimlerine el koyarak Dizi-Mag yönetimini cezalandırdı.

Yabancı dizileri telif hakkı satın almadan yayına süren dizi-mag geçtiğimiz hafta mahkeme emriyle Türkiye’de erişime engellenmişti, buna rağmen kullanıcılar bilgisayarlarının DNS ayarlarını değiştirerek siteye erişim sağlayabiliyorlardı. Mahkeme tarafından bu konuda gözden geçirilerek dizi-mag alan adı tamamen kapatıldı.

Bu süreçte dizi-mag ismine giriş yapılamazken başka bir alan adı kullanılarak dizimag1 ve dizimag2 üzerinden yabancı dizi yayınına devam eden ekip mahkeme emriyle tüm sunucu ve site yönetimini kaybetti. Yakalanan dizimag yönetimi cezaya tabii tutuldu..

Dizi-mag biliyordu!
Böyle bir olayın başına geleceğini bilen dizi-mag yönetiminin elinde tam olarak 10 tane alan adı bulunmaktaydı, dizi-mag, dizimag1,dizimag2,3,4,5,6,7,8,9’a kadar süren bir alan adı sıralamasını elinde barındıran dizi-mag ekibi, bu tür bir olayda alan adı değiştirerek yayını sürdürebilecekti. Ancak WB tarafından açılan davada dizi-mag yönetiminin evlerine kadar giden bir baskında tüm dizi-mag sunucuları kapatılarak alan isimlerine el koyuldu.

Sonuç olarak dizi-mag bir daha açılamaz halde, Türkiye’de dizi-mag sitesine girmeyen hemen hemen hiç kimse yoktur, bu derece büyük bir sitenin kapatılması büyük bir yankı uyandırdı.

ALINTIDIR.
http://www.hiperaktifteknoloji.com/dizi-maga-buyuk-darbe.html