Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Merhaba Erman, konu aslında oldukça derin, tek başına hiç bir konuda başarı elde edemezsin Google, Facebook, Twitter yada diğer kuruluşlar tek başına lider olmadılar. Şu anda Facebook'da dahil olmak üzere en az 500 ortaklı şirketler Google'ın ise ortak sayısını kendisi bile bilmiyordur. Yatırımcı olmadan kendiniz giderseniz belli bir noktaya kadar ilerleyebilirsiniz. Yukarıda verdiğim örnek oldukça uç bir örnek olabilir ancak genel itibariyle Türkiye'de bulunan yatırımcı mantığını az da olsa açıklamak istedim. "KESİNLİKLE MANTIKLI VE AKILLI YATIRIMCIYI KASTETMİYORUM" bu kesinlikle yalış anlaşılmasın. Her yatırımcıda bu şekilde hareket ediyor dememiz doğru değil. Sadece Bilinçsizce yatırım yapma peşinde olanlar bu yolu izliyor. Bir arama motoru'nun maliyetini çıkarman imkansız aşağı yukarı diye bir tair vardır ya oda mümkün değil yarın sana 200 sunucu lazım olabilir yada 200,000 bunu bilemezsin. Sürekli adata çeken ve analiz eden bir sistemden bahsediyoruz binlerce hatta onbinlerce Node'dan bunu ülkemizde ben yaparım diyen çok az kuruluş olabilir.

Sonuç olarak ülkemizde halen neden bir arama motoru yok sorusuna cevap bulmak pek'de zor değil. Çünkü yatırımcı bulmak zor.


Yatırımcıyı ikna etmek cok önemli bence.
Doğru yatırımcıyı bulsanız dahi ikna etmek zor olan kısmıdır diye düşünüyorum

Bende şahsen google varken neden kendime bir arama motoru yapayım derim
Dışa bağımlılık yatırımcılarda fazlasıyla mevcut ve bu kafadalar diger bir yandan çekinmeleri normal google artık konusmamizdan nerede olduğumuza nerelerde dolastigimiza kadar biliyor. Rakip olacak firmalarida satın alıyor tekel olmuş durumda
Yaşatmaz gibime geliyor