Bildiğiniz üzere Turkcell bir süre önce yerli telefon üretimi konusunda bilgilendirmeler yapmış, en kısa süre içinde yeni
Turkcell T40 modelinin Türkiye’de üretimine başlanacağının haberini vermişti. Elbette tüm parçaları Türkiye’de üretilmese de üzerinde
Made in Turkey yazan bir akıllı telefon görmek insanı gururlandırmıyor değil.
Turkcell verdiği sözü yerine getirdi, yeni T40 modeli Türkiye’de bandlardan çıkarak kullanıcılarıyla buluşmaya başlıyor, yeni Turkcell T40 modelinde Türk dokunuşları, Türklere özel bir çok özellik bulunuyor. Manisa Vestel’de üretimi gerçekleştirilen T40 modelinin özelliklerinden biraz bahsedelim, ilk olarak HD ses kalitesi bulunmakta, hem konuşurken hem de çalarken oldukça kaliteli bir ses düzeyine sahip diyebiliriz. 5 MP Flash destekli kamerası bulunmakta, 4 GB dahili hafızası bulunmakta. Turkcell T40’da bilinen en iyi işlemci markalarından
Qualcomm’un 1.2 Ghz gücündeki çift çekirdekli işlemcisi bulunuyor, telefonun ekran boyutu tam olarak 4 inç ve tabi ki şu an en çok aşina olunan işletim sistemi, Android 4.1 sürümüne sahip.
Turkcell Türkiye’nin ilk yerli telefonunun üretimini gerçekleştirdi, Turkcell yapar da diğerleri durur mu ? Vodafone’dan da bu konuyla ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Önümüzdeki yıl itibariyle Türkiye cep telefonu piyasasında pek çok yerli üretim telefon görmek mümkün olacak, Turkcell tarafından atılan bu ilk adımı diğer firmalar, markalar devam ettirecek gibi gözüküyor. 2014 yılında yeni Türk malı telefonları görmek mümkün olacak.
ALINTIDIR.
http://www.hiperaktifteknoloji.com/yerli-uretim-turkcell-t40-made-in-turkey.html