Google Backlinks.com Adresinide Açığa Aldı

Google algoritmaları ile birlikte sitelerin başı dertte olmasının yanı sıra, kaynak siteler ve sürekli gelişen algoritmalar ile birlikte artık arama motoru optimizasyonu ve doğal arama sonuçlarının etkileri git gide azalıyor. Matt Cutts‘un Twitter adresinden yaptığı açıklamada “İnternet sitelerinden satın alınan linklerin, artık arama motorları için çalışan botlar tarafından algılanamayacak” şeklinde açıklaması oldu.

Matt Cutts’un açıklaması;



Anglo Rank Hakkında Açıklaması



Peki Şimdi Ne Olacak ?

Google algoritmaları ile yakından ilgilenen Matt Cutts, white hat seo ve black hat seo hakkında sürekli güncellemeleri ekibiyle birlikte gerçekleştirerek yeni algoritmalar çıkartıyor.

Herkesin bildiği gibi algoritmalarda black hat ve white hat seo kavramlarını ayırmak için siyah beyaz hayvanları örnek olarak gösteriyorlar. Yaklaşık olarak 4 ayda bir gelen algoritma güncellemelerinde yine sona doğru yaklaştığımızı belirterek yeni bir güncellemenin sinyallerini bugün aldık diyebiliriz.

Yeni Güncellemeyle Seo Firmalarının Backlink Paketleri Artık Dikkate Alınmayacak

Seo firmalarının satmış olduğu backlink paketleri artık Google botlar tarafından dikkate alınmayacağı gibi, cezalandırmalarda söz konusu olacak. Avrupa’da bilinen backlinks.com adresini örnek olarak gösteren Matt Cutts bu gibi paket satışı yaparak siteleri doğal göstermeye çalışan firmaları yeni algoritma ile tespit edecek.

Ayrıca yaptığı diğer açıklamada “There are absolutely NO footprints linking the websites together Oh,Anglo Rank.” yani, Web siteleri birbirine bağlayan backlinkler Anglo Rank‘ın kesin olarak olduğunu vurgulamakta.

https://twitter.com/mattcutts/status/411617559956295680

KAYNAK