Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Değerli erman, haklı olduğun bir konu var Türkiye'de ve Dünya'da Google'ın ekelinden kurtulmak mümkün değil ancak 1,2 milyar Nüfus'a sahip olan çin ve Dünya'da ciddi bir güce sahip olan Rusya ve daha bir çok ülke bunu başardı ülkemizde neden başarılmasın? Arama Motoru yukarıda verdiğim az öncede söylediğim gibi uç bir örnek ancak eğer ele alınıcak olursa kesinlikle üzerinde durulması gereken bir durum. Ülkemiz'de ne yazıkki herkes kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda destek oluyor. Devlet, millet, yatırımcı vs vs.. Ancak dış ülkelerde ise durum farklı desteği oluyor ve unutuyor unutmak bir yana bu destekler için özel kaynak havuzları var ordaki parayı çogaltan sistemler paraya para katarak destek havuzları oluşturuyorlar ancak bizde havuzun açılması ile boşalması bir oluyor çünkü güvenebileceğiniz adam yok. Havuzun başında kim olursa olsun hortumluyor :)

Ek Olarak:

Ek Olarak: Ayrıca son bir şey daha "Google'a Rakip kelimesinden gerçekten nefret ediyorum hemde öyle nefret ediyorum ki mide bulandırıyor" kimsenin Google'a rakip olma gibi bir lüksü yok ne bizim nede bir başka firmanın sadece bu pasta'dan payına düşeni almak için çalışma yapabilirsin. Bunun dışında hiç bir şey yapamazsın. Eğer bir zaman makinesi varsa elinin altında 14 yıl geriye gidersen olabilir..


Yalnız ben googleye rakibiniz demedim google kendine
Tehtid olan firmayı alıyor dedim mesela yapacağınız yazılım yada arama Motoru türkiyede tercih edilen tek arama motoru olmaya aday olsa satın alır bitirir google amerikan kafası mantığı bu yaşatmaz
Sonuçta siz daha derin araştırmalar yapmissinizdir daha bilgilisinizdir.