Kaplan adlı üyeden alıntı

Sosyal ağ sitesi kurmak hemen hemen herkezin Google, Facebook, Apple gibi firmaların kurulma hikayesini dinleyip "-ulan acaba?", "-neden olmasın?" gibi sorular ile ve özellikle Facebook filmini izledikten sonra "-yaparım arkadaş!" dediği bir projedir. (Benim için bu geçerli :D) Ama bu sanıldığı kadar kolay değil.

Çünkü bunun çeşitleri o kadar dolu ki; webmasterlar için, memurlar için, liseler için, üniversiteler için, hanımlar için, ... herkes için bir sosyal ağ mevut artık. Ve hemen hepsi de ya clone script yada satılan aktif milletin doyduğu scriptler.


Bir sosyal ağ projesi için benim kişisel görüşüm özgünlük şart. Özgün bir yazılım ve özgün bir tasarım olmalı. İleri de upgrade yaptığın zaman sorun yaşamaman lazım. Kod yapısına hakim ve kontrol edebilmen lazım. Aynı şekilde tasarım için de geçerli. İkinci olarak 3-4 kişi ile yapılacak bir iş değil ki tek kişi ile imkansız denilecek kadar zor. (script yazmak için değil geliştirme ve yönetme için) Güzel bir yatırımın olması lazım ki reklam ve sponsor arayışların da ona göre bu gücünü kullanmalısın.


Ana maddeler olarak diyebileceklerim bunlar. Yazılacak o kadar çok şey var ki. Ama hepsinden önce emin ol ve evet "-neden olmasın?" ;)


İyi güzel demisinizde benim aklımda böyle bir proje yok zaten sadece hazır script kullanacaktim bir gün oda olur derken. Bir gün bende script yazabilirim belki demek istemiştim