Ahmet adlı üyeden alıntı

Başlık vBSeo'ya ne olacak olmuş ama aslında şöyle birşey sorsak; vBulletin'e ne olacak bırakın vBSeo eklentisini. :) Yıl olmuş 2014 halen daha herkes 3.8 sürümü kullanıyorsa bunun anlamı vBulletin kendini geliştiremedi, beklenenleri veremedi demektir. 4 sürümü başlı başına bir hayal kırıklığı yaratırken 5 sürümü ile toparlanacak denilen firma daha da beter oldu. Bunlar da yetmedi lisans ücretini arttırıp Upgrade ücretini de neredeyse lisans ücretleri ile aynı fiyata çektiler. Sahiden bunlar ne yapıyor bilen biri açıklayabilir mi?

1 ay önce hem vBulletin hem XenForo lisansı aldım. Xen lisansını alırken problem yaşamadım ancak vBulletin lisansı alırken kredi kartımla ödemeyi yapıp lisansı almama rağmen adamlar benden lisansı aktif etmek için kimlik fotokobisi veya pasaport fotokobisi istediler. Adamlara mail attım bu ülkede kimlik bilgilerini resmi kurumlar dışında üçüncü kişiyle paylaşmak yasak bu yüzden ben kişisel bilgilerimi sizinle paylaşmak istemiyorum ücreti iade ederek hesabımı silin ben XenForo ile devam edeceğim dedim. 1 hafta içerisinde ücret iadesi gerçekleşti ve vBulletin hayatımda böylece bitti. Aslında bana göre vBulletin bitti.


Xenforo yeni firma olduğundan satışı artırmak ve cazip gelmesi için çaba gösteriyor.Ayrıca yabancı ülkeler gümrük birliği ambargosu koyduğundan kredi kart bilgileri v.s istemeleri de doğaldır.Türklere karşı önlem aldıklarında kesin :( bunun canlı örneği hosteurope firmasından sunucu alayim dedim.Gümrük birliğinin ülkesi değilsiniz dediler.online net onlarda aynı tutum.

vbulletin bence bitmedi halada ısrarla lisans satışları alışverişi devam ediyor.

vbseo konusunda ise yedekli olanlar şanslı,yedeği yoksa kötü :(