2013 yılı içerisinde birçok yeni oyun çıktı. PC ve konsola sunulan bu oyunlardan seçim yapmak oldukça zor ama bazıları kendini farklı kılarak Mashable’ın belirlemiş olduğu en başarılı ilk 10 oyun arasına girdi.

1. The Last of Us



Video oyunlar Holywood’u korkutuyor. Holywood’un neden korktuğunu bilmek istiyorsanız, The Last Of US’ı oynayın. Kurgunun en mükemmel örnekleriden biri oyun sadece öykü değil… Aynı zamanda video oyun dünyasının da hayalgücünün sınırsız olduğunun göstergesi.

2. Grand Theft Auto V



Yapım süresi 5 yıldan fazla süren GTA 5, 1998′den beri çıkardığı oyunların en dolusunu bize sundu. Bir kez oynamaya başlayınca bağımlılık yapmasıyla sınırsız bir eğlenceye giriyorsunuz.

3. BioShock Infinite



20. Yüzyılın başlarında Dünya’da durdurulamayan sınıf ve ırk ayrılıklarının yanı sıra din kavgalarından etkilenen bir şehirde geçen macera, oyun dünyasında benzeri olmayan, ilk kez bu yönde bir öykü anlatan bir yapım.

4. Super Mario 3D World



Çocukluğumuzun belkide en iyi oyunu olan Mario’nun 3D versiyonu. Şimdiye kadar ki en iyi Mario oyunu…

5. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds



Oyuncuların önüne cevapları koymak yerine bir bulmaca gibi çözmeleri gereken, en iyi diyebileceğimiz karar verme oyunlarından bir tanesi…

6. Brothers: A Tale of Two Sons




Tek kontrol ile iki oyuncuyu kontrol ettiğiniz A Tale of Two Sons, mükemmel bir öyküyü ortaya çıkardığınız fantastik bir maceranın en güzel örneği…

7. Saints Row 4



Takım elbiseleriyle sokaklarda koşmak, uzaylılarda savaşmak, güvenliği sağlamak için çeşitli görevleri yerine getiriyorsunuz. Saints Row 4, kuşkusuz en farklı ulusal güvenlik ekibi olarak karşımıza çıkıyor.

8. Animal Crossing: New Leaf




Ağaçlardan meyve toplamak, böcekleri kovalamak, köyünüze yeni şeyler inşa etmek… Dijital hayat bahçenizi kurmak sanıldığından daha eğlenceli bir iş…

9. Tomb Raider



Lara Croft’u Angeli Jolie filmlerinden çekip alarak oyunseverlerin özlediği sert karaktere dönüştüren Square Enix firması, tropikal adada geçen maceraları 2014′te yeni bir oyunla devam ettirmeyi amaçlıyor.

10. Tearaway



PS Vita el konsolunun en iyi oyunlarından biri olan Tearaway, sihirli dünyasıyla oyunculara dijital bir ortamda olduklarını unutturuyor.

Kaynak: http://www.irdeledik.com/2013un-en-iyi-oyunlari/