1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, Ankara EGO Genel Müdürlüğü otobüs ve metrolarda kullanılan EGO biletlerine son vererek, Ankara Kart uygulamasına geçiyor. Şuan için henüz test aşamasında olan sistemin, 1 Ocak tarihinde işleme koyulması bekleniyor. Öğrenci ve Tam Ankara Kart olmak üzere ikiye ayrılan kartlar öğrenciler için 5 TL, diğer vatandaş için 35 TL üzerinden satışa sunuluyor.

Bankalardan ve EGO bilet bayilerinden doldurulabileceği söylenen Ankara Kartlar, gerçekten başarılı bir grafiğe sahip ve özenle hazırlanmış. Sanırsam, yeni sisteme geçiş Ocak ayından sonraya sarkacak. Çünkü, vatandaşlardaki biletlerin kullanılıp bitirilmesi ve otobüs kullanan kesimin kartlarını alması biraz zaman alacak gibi görünüyor.



Ben çok otobüs kullanmadığım için henüz kartımı almadım, ancak yeni yılın ilk günü, öğrenci ve tam kartların fiyatlarının eşitleneceği söylentileri ortalıkta dolaşmakta. Takipçilerimizden Ankara’da ikamet edenler varsa, bir an önce kartlarını almalarını tavsiye ederim.

Bence, çok daha önceden düşünülmesi ve uygulamaya geçirilmesi gereken bir sistem. İstanbul, İzmir gibi bir çok şehirde halk otobüslerinde bu sistem kullanılmakta. Ankara biraz geç kaldı gibi geliyor bana. Ayrıca, teleferiklerde de Ankara Kart sistemine geçiş yapılacağı bilgileri elimize ulaşmış durumda :) Ankara Kart resmi web sitesine burdan ulaşabilirsiniz.


Kaynak: http://umittopcan.net/ankarada-ego-biletleri-tarih-oluyor.html