lostyazilim
tr.link

Akıllı Televizyonlar Güvenlik Düşmanı mı ?

4 Mesajlar 726 Okunma
acebozum
tr.link

cerezlerim cerezlerim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 116 / 29
  • Ticaret 0, (%0)
Başlığa aldanarak 'Ben de kesinlikle katılıyorum sizin bu fikrinize, çok doğru söylüyorsunuz, kesinlikle evden içeri sokmam bile' diyenlerden olmayın aman ha. Neden, çünkü o zararlı, bunda kesin bir bit yeniği vardır diyerek hayatı yaşanmaz kılamayız gerçekten arkadaşlar. O zaman ne yapacağız ?

İmkanlarımız ölçüsünde tabi ki isteyenler birer akıllı televizyon edinebilirler. Güvenlik endişelerimizden ötürü öteleyemeyeceğimiz kadar zevkli ve hayat dolu diyebiliriz. Çok mu gerekli, evdeki samimiyet ortamını bozuyor ve etkiliyor mu, tartışılır. Orasına girmiyorum.

Akıllı Televizyonlar Bizi mi İzliyor ?

Arkadaşlar normal tüplü televizyonlarımız vardır ya, onları şöyle güzel, estetik bir şekle sokup; tv üzerine dahili bir bilgisayar, hoş bir işletim sistemi, aktif bir tarayıcı, birer kamera ve mikrofon ile bunların olmazsa olmazı bir internet bağlantısı eklediğimizde karşımıza on numara bir akıllı televizyon çıkıyor. Eee, tamam, iyi hoş da her şey bu kadar yolunda mı ?

Maalesef ki, bu harika bütünleşim, güvenlik önlemlerinden bihaber akıllı tv' mizi apaçık birer hedef haline getiriyor. Hacker' ların bu yetersiz güvenlik önlemlerine saldırıp, evlerimize kadar sızabilmek suretiyle dahili kameralarımızdan her hareketimizi canlı bir maç izler gibi izleyebilmekte, mikrofonlarımızdan tüm sesleri dinleyebilmekte ve akıllı tv üzerinden bağlandığımız sosyal medya hesaplarımıza, e-postalara ulaşabilmekte ve bütün bu kaynaklardan kişisel bilgilerimizi ele geçirip, şahsımıza veya ailemize, yakınlarımıza şantaj yapabilmekte ve menfaat sağlayabilmektedirler.

Nasıl Bunu Yapabiliyorlar ?

Güvenlik uzmanlarının açıklamalarına göre arkadaşlar, kötü amaçlarla yazılmış bir uygulamanın akıllı tv' lerimizin tarayıcı sayfasını, yine hacker' ın kötü amaçları doğrultusunda yazılmış bir başka siteye empoze ettirilmesi işlemiyle çok kolay bir şekilde görev tamamlanmış oluyor.

Peki Ne Yapacağız Kardeşim ?

Bu sorunun cevabına güvenlik uzmanları sadece bilinçli olmamız konusunda uyarmakla yetinebilmektedirler. Başka ne diyebilirz ki zaten. Benim de pek çok fikrim olduğum söylenemez. Ancak şöyle söylemek gerekirse naçizane fikrim çok çok çok gerekli olmadıkça sosyal medya hesaplarımıza, e-postalarımıza ve diğer işlemlerimize akıllı tv üzerinden erişemezsek bir sorun çıkacağını sanmıyorum bu konuda. Diyeceksiniz ki o zaman ben niye aldım bunu ? :) haklısınız. Ama yapabilecek başka neler olabilir ? O değerli yorumlarınızla bizleri aydınlatırsanız seviniriz arkadaşlar. Teşekkürler.

Kaynak: http://cerezlerim.blogspot.com/2013/12/akilli-televizyonlar-guvenlik-dusmani-mi.html

İyi Çalışmalar..

elektronikssl
webimgo

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Bir firmanın Akıllı Televizyon kamerasını kullanıcı hareketlerini izlemek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için kayıt altına aldığını resmen belirtmişti. Yapacak bir şey yok, teknoloji geliştikçe özel hayat önemini kaybetmeye başlıyor. Bu günlerde kullandığımız kol saatinden tutun gözlüklerimize kadar her şey teknolojiyi son damlasına kadar kullanırken kendimizi korumak için yapabileceklerimiz gün geçtikçe azalıyor.

Yazı için teşekkürler :)

8Dizayn 8Dizayn Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 268
  • Beğeniler 4 / 40
  • Ticaret 5, (%100)
Düşünmedim değil..

cerezlerim cerezlerim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Güvenlik
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 116 / 29
  • Ticaret 0, (%0)

Batuhan adlı üyeden alıntı

Bir firmanın Akıllı Televizyon kamerasını kullanıcı hareketlerini izlemek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için kayıt altına aldığını resmen belirtmişti. Yapacak bir şey yok, teknoloji geliştikçe özel hayat önemini kaybetmeye başlıyor. Bu günlerde kullandığımız kol saatinden tutun gözlüklerimize kadar her şey teknolojiyi son damlasına kadar kullanırken kendimizi korumak için yapabileceklerimiz gün geçtikçe azalıyor.

Yazı için teşekkürler :)

Rica ederim :)

Teknolojiyi gerçekten seviyoruz hocam ancak dediğiniz gibi güvenlikte maalesef ki sorunlar yaşamaktayız. Gün geçmiyor ki siber saldırıların hedefi olmasın birileri. Siber saldırılar hakkındaki şu yazımı da okuyabilirsiniz.. Teşekkürler..

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al