Öncelikle sözlerim bu meclisten dışarı, bu meclise ithamda bulunanlara;

Konun başlığı ve bahsedilen ana konu Geliyoo arama motoru ve Geliyoo Browser, projeye dair detayı Buray Savaş Anıl bey bir çok kez anlatmasına rağmen hala en azından burada bulunan 8 sayfalık bölümdeki açıklamaları bile okuma zahmeti göstermeyip ya da herşeyi görmezden gelerek 2010 senesinde hatalı çıkan bir haberi hala geçerliliği varmış gibi paylaşılması art niyetten başka bir şey değildir. Bu haberin yansımasını sabırla "gerçekten bilgi almak, öğrenmek" için test eden, yazan, eleştiren arkadaşlarımıza anlatarak yanlış bilinenleri, saptırılan bilgileri düzelttik fakat hala 2010 senesinde kalan arkadaşları görmek onlar adına üzüncü. Aklı selim bir insan o linkte bulunan iftiraların asılsız, iddaların haksız olduğunu 3 senedir varlığımızı sürdürdüğümüzden anlamış olmalıdır.

Biz daha Geliyoo'da deneme testleri yaparken çıkan haberden sonra çok suların geçtiğini adım adım neler yapıldığına dair yayınlanan basın bültenlerini tekrar hatırlatmakta fayda var. Ve GeliyooBot/1.0 ( http://forum.geliyoo.com/geliyoo-arama-motoru/54357-arama-motoru-geliyoo-dan-yeni-bir-teknoloji-geliyoobot-1-0-a.html ) ı test etmek yerine tutup bi subdomainle oyalanarak yorum yapmak ne kadar akıl karıdır, ne kadar kayda değerdir?

Bir farkındalık yapacaksa şu duruma dikkat, "Geliyoo'nun diğerlerinden ne farkı var?" aslında bu okadar hatalı bir soru ki şöyle kısaca belirteyim.. Geliyoo bugün diğerleri diye tanımladığınız arama motorları "Yandex ve Google" ile hiç bir farkı olmayıpta sadece aynı işi görse dahi, burada görülmeyen gerçek yandex ve google'ın 20 senede gelmiş olduğu seviyeye Geliyoo'nun 3 senede yetişmesi durumudur.

Türkiye'm Geliyoo'yu neden mi kullanacak? Yapılması gecikmiş bir arama motoru teknolojisini Türkiye'ye kazandıracağı için, yıllık 1 kuruş vergi vermeden bu ülkeden 500 milyon tl kazanç elde eden Google'a bir alternatif olarak ülkemiz adına geri kazanım sağlamaya çalıştığı için ve bizim olduğu için..

Geliyoo bu ailedendir! Aile bireylerinin yaptığı eleştiri ile art niyetli el'in yaptığı eleştiriyide zaten burda bulunan saygı değer arkadaşlar, internet bilgisi ve seviyesi olan dostlar da çok net fark ediyorlar biz aslında sözü ve takdiri sizlere bırakmak, bu konularda zaman öldürücü vakit hırsızlığına sebep olan tartışmalara girmemeyi tercih ediyoruz.

Biz Geliyoo'yu var gücümüzle geliştirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Aslında art niyetli yazılanlara dahi teşekkür ediyoruz çünkü bu açıklamlara vesile oluyorlar.. Anlattıklarımızla değil yaptıklarımızla cevap vereceğimize inanıyoruz. Herkesten Allah razı olsun, herkese doğru açıdan bakmayı nasip etsin inşallah.