Herkese göre farklı değerlendirilebilecek bir soru aslında, ancak sadece naçizane fikirlerimi aylaşacağım.

1. Aşama: Sitenizin sağlıklı bir alt yapıya bağlı olması için öncelikle Güvenli DNS bağlantılarına intiyacınız var, bunun için bir dizi güvenlik merkezli DNS hizmeti veren firma var bunlardan faydalanabilirsiniz.

Örneğin Domain'i aldınız, daha sonra domain'in default olarak atanmış olan DNS adreslerini cloudFlare'a yönlendirdiniz ve bu şekilde bir güvenlik sağladınız. Yada yönlendirmediniz ve DNSSEC kullandınız bu birinci aşama.

2. Aşama: Doğru sunucu firmasını bulmak size vadettiği tüm özellikleri size sunması çok önemli, 200 Mbps bağlantı diyorsa gerçek 200 Mbps bağlantı olmalı.

3. Aşama: Firewall hizmeti kesinlikle almalısınız. Bunun yanında aynı zamanda LoadBalance cihazınızda sizin için biçilmiş kaftan olacaktır Cisco ACE işinizi fazlasıyla görebilecek bir cihaz.

3. Aşama: Script güvenliği ve kod güvenliği için bir loader kullanabilirsiniz. Bunu yanı sıra CDN ve ADN siteler için olağan üstü özelliklerde kullanımı maksimum seviyeye çıkarmanızda yardımcı olacak araçlar. CSS ve resim dosyalarınız aynı zamanda js dosyalarınız yani statik olan tüm dosyaları CDN'e vererek trafikten ciddi bir kazanım elde edebilirsiniz.

4. Aşama: Cache yöntemi çoklu kullanımlarda iyi bir Cache ayarı size ciddi anlamda zaman ve trafik kazandırır Varnish sizin için en uygun cache ayarlarına sahip bir sistem buda işinizi kolayşaltıracaktır 80 portundan hizmet vermiyor ama 82 portunda da gayet güvenli bir çalışma sergiliyor.

5. Sayfa izin ayarları, dinamik bir site kullanıyorsanız index.php veya cron.php yada htaccess gibi dosyaların sunucu içerisindeki izin ayarlarını iyi kontrol etmelisiniz 404 htaccess dosyası için iyi bir izin ayarıdır.

6. Sitenizin hafif olması sayfa hızının yerinde olması kullanıcı için önemli bir unsur bu nedenle olabildiğince Gzip kullanmanız menfaatinize olacaktır level ı yüksek tutmanıza gerek y ok 1 de 9 da aynı sıkıştırmayı yapar çok bir şey farketmez.

7. Resimlerin resize edilmesi sayfalar dolusu resim olacak ise resize ederek resimleri kullanmanız hem traikten hemde kullanıcıyı yormamaktan sitenize kazandıracaktır.

8. Olabildiğince benzersiz içerikler paylaşın ve olabildiğince olmayan konular hakkında paylaşımlarda bulunun zor bir durum ama imkansız değil. Paylaşılmamış binlerce konu bulunıyor.

9. Aşama: Sitenizde Statik İP kullanmanız menfatinize olacaktır, ilerleyen zamanda SSL vb çalışmalar kullanacak olursanız zaten ihtiyacınız olacak en başta yapmanız sizin için avantaj sağlar.

10. Aşama: Kesinlikle bilinen kodlama teknikleriniyada engelleme metotlarını en güncel şekilde kullanmalısınız ne kadar güncel olursa alt yapı o denli hacklenmesi daha zor olur. İmkansız olmaz ama zorlaşır.

11. Aşama: Asla ama asla kimseye güvenerek herhangi bir şifrenizi yada destek olması için bile olsa şifrenizi teslim etmeyiniz. Kendiniz araştırın ve bulun hiç bir şeyin kolayına kaçmayın hata yaparak doğruları öğreniyorsuuz. Neyin yanlış olduğunu bilmeden doğru olup olmadığından emin olamazsınız.

Sanırım başlangıç için bunlar yeterli olur.

Başarılar ve iyi forumlar.