yms
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.
Ürün detay sayfasının ve arama sonuçları sayfasının URL'si nasıl olsa arama motorlarının hoşuna gider :)
Mesela; Samsung Galaxy S4 şeklinde bir arama yapıldığında, sonuç sayfasının URL'si abece.com/Arama?k=Samsung_Galaxy_S4 şeklinde olsa iyi midir? Yoksa "_" yerine "-" mi kullansam? Ya da daha farklı bir string mi olmalı?
SEO'dan hiç anlamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :)
@Bean Love getLove()
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcılığı
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
abece.com/Arama/Samsung Galaxy S4 olmasını tavsiye ederim. Google sorguları sevmez. Ayrıca boşluklar sorun yaratmaz, Google bütün karakterleri destekler ve boşluğun hiçbir zararı yoktur. Sadece ziyaretçileriniz URL'yi kopyalarken kötü bir görüntü oluşabilir ama seo açısından doğrusu budur.
3 kişi bu mesajı beğendi.
yms
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Lâkin söylediğiniz şekilde nasıl yapacağımı bilmiyorum. ASP programlama dilini kullanıyorum. /Arama/Samsung Galaxy S4 yaparsam "Samsung Galaxy S4" kısmı bir dizin olarak algılanacak ve sayfayı bulamayınca da hata verecek. Yok mudur bunun başka bir yolu?
@Bean Love getLove()
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** M**
-
-
-
Ticaret
76, (%100)
Alttan tire kelimelere eklenen ek için normal tire ise iki kelime arasındaki boşlık için. Örneğin; besiktas_in-amblemi gibi. Fenerli olmama rağmen bu saatte bu örnek aklıma geldi. Google sorguları sevmez diyen kişiye de wordpress de sorgular halinde yapılmıyor mu aramalar? Wordpress webin yüzde 20sini kaplamıyor mu? Kaplıyorsa ve bu hata mevcutsa vay halimize. Yanlış biliyor olabilirim düzeltmeni isterim öyleyse.
1 kişi bu mesajı beğendi.
yms
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Verdiğiniz örnekteki sıralamada, stringlerden çok PR değerinin ağır bastığını düşünüyorum. Zîra Wikipedia, Google nezdinde ayrı bir öneme sahiptir zannımca. Mübalağa etmek istemem ancak Wikipedia stringlerinde, kelime yerine wikipedia.com/wiki?456 şeklinde ifadelere yer verse bile üst sıraları rahatlıkla görür.
Alâkanız ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim üstadlar. Dijital âlem öğrenmekle bitmiyor. Sâyenizde eksikleri giderip, kaliteleri şeyler koymaya çalışıyorum ortaya.
@Bean Love getLove()