lostyazilim
tr.link

Seo İçin Başlangıç

10 Mesajlar 928 Okunma
lstbozum
tr.link

moris moris ◡̈ Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 831
  • Beğeniler 266 / 265
  • Ticaret 26, (%100)
İlk olarak seo kavramını tek kelimeyle açıklamam gerekirse “İnternette varolabilmek”tir.Sitesine bir türlü hit/okuyucu çekemeyen arkadaşlar , iyice okumanızı tavsiye ediyorum.

Başlangıçta websiteniz adına sosyal medya birimlerini kullanmalısınız ve bu sosyal medya birimlerine hayran çekmelisiniz.Sitenizde/blogunuzda yazdığınız yazıyı eş zamanlı olarak sosyal birimlerde paylaşacaksınız.Böylece sitenizi/blogunuzu takip eden okuyucularınıza sosyal medya birimleri üzerinden bir nevi haber vermiş olacaksınız.

Sadece sosyal medya birimleri ile iş bitmiyor tabi ki.Sitenizde/blogunuzda yazmış olduğunuz yazının anahtar kelimelerini iyi seçmelisiniz.Örnek veriyorum +WordPress Nedir? başlıklı bir yazı yazdınız.Bu yazıya anahtar kelime seçerken; İnternette bir insan bu yazıyı arama motorunda bulmak için neler yazardı? , Ben olsam bu konuyu bulmak için arama motoruna neler yazardım? sorularını kendinize sormalısınız.Sorduktan sonra cevaplarınızı anahtar kelime olarak yazıya eklemelisiniz.Anahtar kelimeler arama motorlarına indexlenmenizi hızlandıracak , arama motorlarında üst sıralarda yer alımızı sağlayacaktır.

ORJİNAL KONUYADA YORUM BIRAKIRSANIZ SEVİNİRİM TIKLA

wmaraci
reklam

donmezhasan donmezhasan Has Web Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Web Tasarım ve Seo
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 183 / 66
  • Ticaret 14, (%100)
Bu gün kaç oldu bu soruyu sorduğum bilmiyorum ama net bir cevap alamadım.
Sanırım seo konusunda iyisin. Şuna ne dersin peki ?
Sana bir site adresi veriyorlar (sadece adres, yani siteye müdahale edemiyorsun) ve bir de anahtar kelime. Senden istedikleri siteyi bu anahtar kelime ile ilk sıralarda çıkarman. İşin püf noktası backlink kullanmayacaksın.
cevabını bekliyorum .

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Düşüncelerimi paylaşayım. İşi bilen hiç kimse artık beni şu tek kelimede ilk sırada tut demez. Çünkü bu büyük bir risk.

Gelelim soruna. Hangi sektöre yönelik, rekabet var mı domain durumu nasıl, anahtar kelime domainde geçiyor mu?

Rekabet olan bir kelimede backlink almadan zor . Rekabet yoksa çok rahatlıkla çıkarsınız. Google gözünde kaliteli backlinkler değerini yine koruyor.

thenakliye thenakliye Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Bilgisayar Öğretmeni SEO uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 5 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Değerli Arkadaşım Google ın son güncellemesi ve açıklamlarının ardından artık hiç kimse bana sitenin bilgilerini ver demeden seo yapıyorum diyemez backlink kasmak makale yazmak site optimizasyonun yapılmadıysa hikayedir. bir işine yaramaz faraza google gözünden kaçırdı veya şans eseri çıktın desek çok iyi içeriklerin yoksa ilk penguin güncellemesinde yerle bir olursun harcağın parada boşuna gider.
kulturelbellek

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 12.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 183 / 66
  • Ticaret 14, (%100)
Düşüncelerinize saygı duyuyorum . Aşağıdaki linkteki domainleri incelerseniz demek istrediimi daha iyi anlayackasınız. Listedeki sitelere dokunulmadan seo yapılnış ve backlink de eklenmemiş. Fakat çok rekabetli olan anahtar kelimelerde bile ilk sıralarda çıkıyor.
http://www.marmaraweb.com/web-tasarim-referanslar/arama-motoru-optimizasyon-referanslarimiz.html

moris moris ◡̈ Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 831
  • Beğeniler 266 / 265
  • Ticaret 26, (%100)

thenakliye adlı üyeden alıntı

Değerli Arkadaşım Google ın son güncellemesi ve açıklamlarının ardından artık hiç kimse bana sitenin bilgilerini ver demeden seo yapıyorum diyemez backlink kasmak makale yazmak site optimizasyonun yapılmadıysa hikayedir. bir işine yaramaz faraza google gözünden kaçırdı veya şans eseri çıktın desek çok iyi içeriklerin yoksa ilk penguin güncellemesinde yerle bir olursun harcağın parada boşuna gider.

hocam başlıkta seo için başlangıç yazmışım yani seo sadece bu işlerle bitmiyor , ayrıca google konusunda haklısın son güncellemesiyle işler daha da zorlaştı.Yorumun için teşekkürler

Ek Olarak:

donmezhasan adlı üyeden alıntı

Düşüncelerinize saygı duyuyorum . Aşağıdaki linkteki domainleri incelerseniz demek istrediimi daha iyi anlayackasınız. Listedeki sitelere dokunulmadan seo yapılnış ve backlink de eklenmemiş. Fakat çok rekabetli olan anahtar kelimelerde bile ilk sıralarda çıkıyor.
http://www.marmaraweb.com/web-tasarim-referanslar/arama-motoru-optimizasyon-referanslarimiz.html

arkadaşın dediği gibi hocam çok sağlam içerikleri olan siteler bunlar herhalde hiç kontrol etmedim ama şöyle düşünüyorum güncel olmayan bir websitesi arama motorunda ilk sayfada kolay kolay çıkamaz.İşinizde iyisiniz yorumunuz için sağolun dediğim gibi bu sadece seo için küçük bir başlangıç

Ek Olarak:

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Düşüncelerimi paylaşayım. İşi bilen hiç kimse artık beni şu tek kelimede ilk sırada tut demez. Çünkü bu büyük bir risk.

Gelelim soruna. Hangi sektöre yönelik, rekabet var mı domain durumu nasıl, anahtar kelime domainde geçiyor mu?

Rekabet olan bir kelimede backlink almadan zor . Rekabet yoksa çok rahatlıkla çıkarsınız. Google gözünde kaliteli backlinkler değerini yine koruyor.

kişisel web sitesi üzerinden değerlendirdiğimiz zaman iş biraz karışıyor ama hocam

Ek Olarak:

donmezhasan adlı üyeden alıntı

Bu gün kaç oldu bu soruyu sorduğum bilmiyorum ama net bir cevap alamadım.
Sanırım seo konusunda iyisin. Şuna ne dersin peki ?
Sana bir site adresi veriyorlar (sadece adres, yani siteye müdahale edemiyorsun) ve bir de anahtar kelime. Senden istedikleri siteyi bu anahtar kelime ile ilk sıralarda çıkarman. İşin püf noktası backlink kullanmayacaksın.
cevabını bekliyorum .

Hocam dediğiniz gibi http://www.marmaraweb.com/web-tasarim-referanslar/arama-motoru-optimizasyon-referanslarimiz.html # linkte yapmışlar kurumsal bir marka bu iş göründüğü kadar kolay birşey değil.

thenakliye thenakliye Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Bilgisayar Öğretmeni SEO uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 5 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Sayın Arkadaşım verdiğin linkteki sitelere baktım ve çoğunluğu yaş itibari ile ve içerik itibari ile hem eski hemde güncel siteler ayrıca arama kelimeleri ile site adlarıda aynı dolayısı ile bu sitelerin zaten otorite sözcüklerinde olduklarını görebilirsiniz.Yani SEO açısından zaten alaka düzeyi ve kelimeleri oldukça müsait ayrıca bu sitelerden haberler.com u inceledim ve seo zaten yapılmış bu siteye yani başta gemememesi mucize olurdu
Selamlar Saygılar sitenizin adını ve anahtar kelimenizi verirseniz inceme yapar dönüş yaparım selamlar

JigSaw JigSaw Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kriminolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 657
  • Beğeniler 9 / 220
  • Ticaret 0, (%0)
En güzel seo :) sürekli olarak içerik girmektir, er yada geç mükafatını aldığım için bu tezimi hep savunmuşumdur. Dalgalanmalar bile fıs geliyor, yeter ki güncel kalın.

Kolay gelsin.

• Üyelik 12.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 183 / 66
  • Ticaret 14, (%100)

thenakliye adlı üyeden alıntı

Sayın Arkadaşım verdiğin linkteki sitelere baktım ve çoğunluğu yaş itibari ile ve içerik itibari ile hem eski hemde güncel siteler ayrıca arama kelimeleri ile site adlarıda aynı dolayısı ile bu sitelerin zaten otorite sözcüklerinde olduklarını görebilirsiniz.Yani SEO açısından zaten alaka düzeyi ve kelimeleri oldukça müsait ayrıca bu sitelerden haberler.com u inceledim ve seo zaten yapılmış bu siteye yani başta gemememesi mucize olurdu
Selamlar Saygılar sitenizin adını ve anahtar kelimenizi verirseniz inceme yapar dönüş yaparım selamlar

Şahsen ben başka bişiy yapmışlar diye düşünüyorum. O listede aralarda domain kelimesi ile anahtar kelimesinin alakasız olduğu isimler de var. Aramalarda bu sitelerden daha kaliteli site olduğu halde onlardan daha üstt sıralarda hatta ilk sırayı zorluyorlar. İşte gerçek seo budur bana göre. Nasıl yaptıklarını öğrenmemiz lazım

moris moris ◡̈ Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 831
  • Beğeniler 266 / 265
  • Ticaret 26, (%100)
nasıl öğrenicez peki orası sorun ?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği