alan-adi.com iyidir. ve alan adı seo konusunda gayet etkili ve birebir ilintili bir konudur. alanadı.com yazdığınızda bunun iki kelime olduğunu bazı arama motoru botları algılayamayabilir. bu yüzdendir ki alan-adi.com daha iyidir. buna en iyi örnek domain deli.icio.us dur. - (tire) işareti 3 adetten daha fazla kullanılırsa google spam saymaktadır. insan için değil de sadece seo için yapılmış olduğunu düşünür. bu bile tire işaretinin seo etkisine kanıttır.

Burada google bunu açıkça anlatmıştır
Alan adınızın hem www olan hem de www olmayan sürümleri için sahipliğinizi doğrulamanız gerekebilir. Tercih edilen bir alan adını belirlemek hem taramayı, hem de dizine eklemeyi etkilediğinden her iki sürümün de size ait olduğundan emin olmamız gerekir. Genelde her iki sürüm de aynı fiziksel konumu işaret eder, ancak istisnalar olabilir. Genellikle, alanın bir sürümünü doğruladığınızda, orijinal doğrulama yöntemini kullanarak diğerini kolayca biz doğrulayabiliriz. Ancak dosyayı, meta etiketi veya DNS kaydını kaldırdıysanız, doğrulama adımlarını tekrar etmeniz gerekir.

Not: Tercih edilen bir alan adı belirledikten sonra diğer arama motorlarının ve ziyaretçilerin hangi sürümü tercih ettiğinizi bilmesi için, tercih etmediğiniz alan adındaki trafiği yeniden yönlendirmek üzere bir 301 yeniden yönlendirmesi kullanmak isteyebilirsiniz.
https://support.google.com/webmasters/answer/44231?hl=tr

ve burada da
http://static.googleusercontent.com/media/www.google.com/tr//intl/tr/webmasters/docs/arama-motoru-optimizasyon-baslangic-rehberi.pdf


alan adı seo için ilk adımdır. hosting ikinci. sonrasını zaten biliyoruz işte webmastertool, içerik, site içi, site dışı, özgünlük, script, vs.