donmezhasan adlı üyeden alıntı

Demek istediğim tireli domain aramalarda üst sıraya çıkmak için dezavantajdır. Çok çaba sarfetmek gerekir. Bunu aramalarda görebiliriz.

Ek Olarak:

marmaraweb.com'un seo referanslarına birr göz at, adamlar ne backlink yapıyor , ne özgün içerik yaıyor siteye hiç dokunmadan ilk sıralarda çıkartıyor. Bunların sistemini çözmeye çalışıyorum ama çok zor görünüyor


aslında basit. site içi seo yapıyorlar. seo referanslarnda ki indexler milyonlarla en az yüzbinlerle google indexleri var. yani zaten index alınmış bir siteyi hiyerarşik olarak düzenliyorlar. bunu da php veya javascript kodları ile otomatikleştiriyorlar. bu kadar büyük sitelere seo hizmeti vermesinin nedeni de kendi seo başarısı. farkındaysanız web tasarım aramasında marmaraweb her zaman zirvede. ama diğer firmalar oynuyor sürekli dalgalanıyor. ama marmara web sabit :) bunun nedeni de backlink. marmara web linklerini aratın. birkaç saat araştırın ve anlayacaksınız ki sürekli ve düzenli olarak backlink almışlardır. bunun dışında web tasarım kelimesinin ilk 500 aramasında tasarımını beğenebileceğiniz 20 site bulamazsınız. peki nasıl oluyorda bu salak siteler index alıyor da alametifarika gibi büyük bir reklam ajansı ilk 500 de bulunmuyor? (sağlam referansları olmasına rağmen) black hat seo tabii ki :)

Ek Olarak: ayrıca 1. sayfada çıkmayan bir referansı yayımlamak mantıklımı sizce :) muhakkak başarısız olduğu seo çalışmaları da vardır. bazen öyle şeyler olur ki afedersiniz kendimizi yırtsak başaramayız. odtü (ortadoğu teknik üniversitesi) edu.tr uzantılı bir sitedir. ve sub_domain ile öğrencilerini wordpress tabanlı bloglar açması yönünde teşvik etmektedir. ve bu blogların birçoğu manipule edilip aylık 100 tl gibi rakamlarla seo culara kiralanır :) bizde senukeyle yardırmaya çalışalım :) adamlar hacklink çalışıyor biryandanda yani artık lamerler bile seocu olmuş durumda :) kolay gelsin.