Arkadaşlar seodan çok fazla anlamam ama hani biraz bakınca domainin önemi var gibi duruyor üstadlarım daha iyi bilir ama aşağıdaki resime bakın ösym kılavuzu yazdım koyu renkli yazıların hepsi osym olanlar ve bunlar arasında domainler de var.

Buna istinaden önce içerik daha sonra domaine bakılıyor olabilir yada tam tersi olabilir. Misal osym.com ve osym2.com olsa içerik ve seo çalışmaları tamamen aynı olsa bence osym.com domain adı sayesinde bir adım öne geçmiş olabilir.



Arkadaşımızın sorusuna gelecek olursak yine diyorum araştırmalarıma göre alan-adi.com bence daha avantajlıdır. Neden diyecek olursanız eğer şöyle açıklayayım size.. alan diye bir kelime aradık ve iki sitemiz var. alan-adi.com ve alanadi.com kelime bazlı olarak google arama yapıyor diyelim. Bu durumda sonuçlarda alan-adi.com daha önde olacak çünkü alan kelimesi koyu olabilir ayrı bir kelime olarak gösterebiliriz. alan.adi.com şeklinde çıkabilir.

Ek olarak aşağıdaki resime de bakabilirsiniz alan adının yanında dizin adlarının bir hayli önemi var gibi görünüyor. Koyu olan alanlara dikkat edelim.