SMSList uygulamasını maillist gibi düşünebilirsiniz. Sayfanıza gelen ziyaretçiler sizden bilgi almak amaçlı maillerini bırakırlar. Bu uygulama işi bir adım daha öne götürerek telefon numarasını sayfanıza bırakanlara istediğiniz zaman duyuru, haber, etkinlik, düğün, cenaze vs. bildirebiliryorsunuz.
Özellikle köy siteleri, dernek, organizasyon, yazar, şair, ünlü kişi etkinlik bildirimleri siteleri için, ve birçok site için düşünülebilir. Alışveriş siteleri veya ürün tanıtımı yapan siteler içinde düşünülebilir.
Eklentimiz ücretsiz, o yüzden tasarım yapan kişiler eklentiyi ücretsiz olarak indirebilir, ama isterlerse tasarım yaptığı kişinin sayfasına bu eklentiyi yerleştirmek için bir ücret talep edebilir. Orası size kalmış.
SMS göndermek için www.smstrabzon.com adresinden ücretsiz hesap açmak gerekiyor. Bütün bilgileri eksiksiz ve doğru olarak doldurulması gerekiyor. Üyelik sonunda ise 50 SMS gönderimi ve sistemi denemeniz için 50 kontör hediye olarak yükleniyor. Sistem herhangi bir reklam göndermemektedir.
Sistemin SMS gönderimi başlıklıdır. Yani gönderdiğiniz kişi bir telefon numarasından gelen bir mesaj olarak değil de firmanızdan, derneğinizden gelmiş bir mesaj olarak alır. Bu başlık 11 karakter ile sınırlıdır. Örneğin: YAKUTDER,GAYRETSOFT,GAYRETMARKT(gayretmarket sığmadığı için bir karakter feda etmeniz gerekir) bunun gibi.
1 SMS = 1 kontör, 1 SMS = 160 karakter olmaktadır.
Siz veya müşteriniz sistemi test edip beğendiğinde kontör satın almak isterse üye olduğu www.smstrabzon.com adresinden banka havalesi veya 3D güvenlikli kredi kartı ile online ödemek suretiyle kontör satın alabilir.
Kontörler 1000 ve 1000'in katları şeklinde satın alıınabilmektedir. 1000 kontör = 59 TL (Tüm vergiler dahil fiyat)
WMARACI üyeleri olan siz değerli webmaster dostlarımıza kendi kullanımları için satın almak isterlerse özelden mesaj atın, özel fiyat tanımlaması yapabiliriz.

Ek Olarak: hesap açan arkadaşlar olmuş, 3. adımda kalmışlar. son adım olan login olup aktivasyonu tamamla işleminide yapmaları ve orijinatör isimlerini oluşturmaları gerekiyor.