Değerli erman, konuyla ilgili olarak avukatlarımla görüştüm, ısrarından ötürü bende bu konuda bilgi almak için gerekli kişileri aradım ve bana söyledikleri şu şekildeydi.

"2010 yılında yapmış olduğunuz başvuru 2011 yılında kabul görmüş ve kayıtlara geçmiştir, bu kayıt 140 ülke ile anlaşmalı olan INPI'nin merkezi kayıt sistemine işlenmiştir. Herhangi bir ülkede bu isimle bir başvru yapılmak istendiğinde direkt olarak bize bilgi geçilecektir, konuyla ilgili "Bildiri Sistemi" aktif edilmiştir. Bir ülkede bu paten kriterlerine herhangi bir kişi, kurum ve kuruluş başvuru yapacak ve hangi koşulla olur ise olsun kabul beyanını alacak olursa ilgili mercilere dava açma hakkı tamamiyle bizdedir."

İzinsiz şekilde kullanılması ile ilgili ise Fikri ve Sınai Haklar Mahkemelerince takibat yapılabilir durumdadır. Bu sistemde öncelik isim hakkı alan şirket kuruluşuna aittir. Patent başvurusu yapılmış olan şirket ile ilgili bilgilerinin Geliyoo Şirketler Grubunca patent alım işlemi durdurulabilir ve gerekli tazmin işlemleri başlatılabilir konumdadır.

Uluslararası anlaşmalar gereği açık olarak şirket isminin ihlali, kötüye kullanılması ve/veya kişilerce suistmal edilmesi ile ilgili maddelerde bu konu belirtilmektedir.

Kısacası herhangi bir ülkede Geliyoo ismine ait yapılabilecek her işlemden haberdar olacağız, bahsetmiş olduğunuz uluslararası patent enstituleri'nin konu hakkında araştırma yapmadan ve incelemede bulunmadan herhangi bir patent girişimini kabul etmesi söz konusu değildir eğer araştırma yapacak olursa geliyoo bilgilerine ulaşacaktır.

Tekrar ilginiz içinteşekkür ediyorum.

İyi forumlar

Ek Olarak:


Bu arada gerekli başvurular zaten Türkiye'de de yapılmıştır patent çalışmaları yaklaşık olarak 1 yıl içerisinde açıklandığından dolayı 09-35 henüz eklenmemiştir. Yakın zamaniçinde araştırma tamamlanarak eklenecektir. Bilgi amaçlı olarak eklemek istedim.