Picef adlı üyeden alıntı

Mining bilindiği üzere madencilik demektir. Bitcoin Mining ise Bitcoin madenciliği.

Bitcoinin kriptografik imzalama fonksiyonu, 256-bitlik EC-DSA (elliptic curve digital signature algorithm) ve hash fonksiyonu ise SHA-256'dır. Bu yapıyı, şifreli bir algoritmanın, bilgisayar tarafından çözülmesi şeklinde açıklamak mümkündür.

Her çözülen algoritma, karşılığında çözen kişileri ödüllendirmektedir. Bu işlemler otomatik olarak yapılmaktadır. Bir bloğun kırılması ortalama olarak 10 dakikadır. Eğer 10 dakikadan daha kısa bir zaman dilimi içinde blok kırılmaya başlarsa, zorluk seviyesi otomatik olarak artar. Bitcoin üretiminin durma noktası ortalama olarak 100 yıl sonradır. Aksi bir durum meydana gelmedikçe, şu anda dünyada yaşamakta olan hiç kimse Bitcoin'in sonunu göremeyecektir. Tabi 1 asırdan fazla yaşayanları hariç tutalım.

Madenciler, kullandıkları donanımlarla bu şifreleri kırarlar. Kırılan her blok için 25 Bitcoin kazanılır. Bu Bitcoinler, blok havuzuna katılan kişiler arasında, kimin daha çok katkıda bulunduğuna göre adil olarak dağıtılır.

Örneğin (A) noktasından kazı yapan biri, elindeki donanım imkânları ile 1TH/s veri işliyor, (B) noktasından kazıya katılan bir başka kişi de saniyede 2TH veri işliyor. Bu durumda çok veri işleyen, daha çok Bitcoine sahip olacaktır.

Şu anda 1TH/s ile kazı yapan kişi, 24 saatte 0.4259 BTC kazanıyor. Yani 339 dolar.

2TH/s ile kazı yapan kişi ise, 24 saatte 0.8517 BTC kazanıyor. 679 dolar.

Not: Beklenen yılbaşı yükselişi devam edebilir. Bu işe ne kadar erken girilirse, o kadar iyidir.

Bu arada QuiteOne rumuzlu arkadaş, zahmet ederek görüşmeye geldi. Oturup konuştuk ve güzel bir sohbetimiz oldu. Teşekkür ediyorum kendisine. Gelişmelerden kendisini haberdar edeceğim.


Pm atıyorum, iletişime geçelim.