lostyazilim
tr.link

7 Yıllık Domain+Dmoz kaydı var

8 Mesajlar 1.392 Okunma
acebozum
tr.link

studyokan studyokan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mimar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 6 / 9
  • Ticaret 16, (%100)
Bir sitem var. 7 yıllık domaine sahip. Ve Dmoz kaydı var. Yaklaşık 4-5 anahtar kelimem var ilk etapta. Siteyi wordpress sistemine çevirdim.

Anahtar kelimelerimle ilgili nasıl bir Seo yolu izlemeliyim?

1. Paravan blog etkili mi?

2. Söylediklerine göre .com .net uzantılı siteler alıp 1 ay yazı girip anahtar kelime almak daha etkiliymiş doğru mu?

elektronikssl
webimgo

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Eski bir domaine sahip olmanız büyük bir avantaj tabi 7 yıl boyunca bu site açık kalmış bir siteyse. Yani domain elinizde olur beklersiniz aradan yıllar geçer pek bir faydası olmaz.

Kendinize bazı anahtar kelimeler belirleyip o kelimelere yoğunlaşırsanız hata yaparsınız. Ben bir site için ortalama 8 bin kelime çıkarıp ona göre hareket ediyorum.

1- Paravan blog zor ve zahmetli bir iş. Bir bloğa verdiğiniz emeği kendi sitenizi geliştirmeye verin. Aynı zamanda riskli Google o blogların paravan amaçlı kullanıldığını anlarsa tüm emekleriniz boşa gider.

2. Söylediklerine göre hareket etmeyin. Herkes bir şey söylüyor. Deneme yanılma yoluyla en güzel yolu siz bulabilirsiniz.

Bu işte en hayati şey şudur. Google ben şu aralamalarda çıkmak için bu yazıyı ekliyorum, o yüzden bu siteden link alıyorum. Bunu hissettiği an sizi resmen Google siliyor.
DrDizzy

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 24.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mimar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 6 / 9
  • Ticaret 16, (%100)
Peki hocam 1 ayda ilk sayfaya çıkarma garantisi veren Seo uzmanlarına ne demeli o zaman?

İkinci olarak da soracağım: Site bir şirket sitesi sonuçta. Yapabileceğim tek şey blog bazında zaman zaman haber girebilmek. BUnlar dışında ne yapabilirim?

Sosyal medya hesaplarını açtım (Google+, facebook, twitter). Ayrıca bir youtube kanalı açtım ve bir tanıtım videosu girdim. Bunlar dışında ne yapabilirim?

Seo uzmanları aylık yerel araması 270 olan bir kelimeye bile 500-1000 tl arası fiyat çekiyorlar...

DrDizzy DrDizzy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Y** Ç**
  • Mesajlar 70
  • Beğeniler 12 / 6
  • Ticaret 5, (%100)
Bence o kendisini Seouzman ı tanımlayan insanlar çok uçuk fiyat isteyenler hepsi ************** yada kibirli bir avuç insan yapacağı işi genel olarak proglarla felan yapıyorlar
skytr

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam 1 ayda 1. sayfa garantisini diğer anlamı şudur. Ben senin sitenin linklerini edu, gov sitelere ekleyeceğim. Google durumu anlayıncaya kadar ordasın. Onlar kendilerine seo uzmanı diyor. Ben sahtekar diyorum. Bunu bile savunanlar var becerebilirsen sende yap diyenler bile çıkıyor.

Şirket sitesiyse öncelikle bu alana yönelik yerli ve yabancı siteleri bir tarayın. Yani oturun analiz edin. En az 1 ayınızı bu işe ayırın. Bu size şunu sağlar iyi ve kötü yapılan işlerin hepsini göreceksiniz. Şunu da göreceksiniz evet bu site burayı hak etmiş. Bakalım ne yapmış. Aldığı linkleri filanda inceleyebilirsiniz.

Sosyal medya önemlimi evet. Ama daha önemlisi Google + hizmetine önem vermesi. Ağırlığınız bu yönde olsun.

Bugün ilk sırada çıkan bir sitenin seo çalışması adı altında bir haber sitesine yaptığını gördüm. 400 TL almışlar sanırım. Kendi sitelerinde mesela ahlak dersi veriyorlar. Analizler de ahlaksızlıklarını gösteriyor. Neyse bu konun ayrı bir boyutu.

Yine şunu asla unutmayın. Her şeyi seo için yapmayın. En son onu düşünün. Ziyaretçinin sayfada kalma süresini artırmak gibi Google ne istediğini tam olarak araştırıp bu yönde çalışmalar yaparsanız sonuç alırsınız.

Kısa sürede hedefinize ulaşmayı düşünmeyin. Zaman ve sabır çok önemli.

• Üyelik 24.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mimar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 6 / 9
  • Ticaret 16, (%100)
Yani ben Google +, Facebook gibi sitelerde yayın yapabilirim zaman zaman. Onun dışında mantıklı olarak ne yapmam gerekiyor açıkçaso şaşırdım. Şunu hissediyorum, google seo çalışması olarak yapılan herşeye adeta savaş açmış durumda. Yani siteyi aç, hiçbirşey yapma daha iyi sanki. O yüzden ne yapacağımı şaşırdım.
kulturelbellek

kişi bu mesajı beğendi.

DrDizzy DrDizzy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek aşçı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Y** Ç**
  • Mesajlar 70
  • Beğeniler 12 / 6
  • Ticaret 5, (%100)

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Hocam 1 ayda 1. sayfa garantisini diğer anlamı şudur. Ben senin sitenin linklerini edu, gov sitelere ekleyeceğim. Google durumu anlayıncaya kadar ordasın. Onlar kendilerine seo uzmanı diyor. Ben sahtekar diyorum. Bunu bile savunanlar var becerebilirsen sende yap diyenler bile çıkıyor.

Şirket sitesiyse öncelikle bu alana yönelik yerli ve yabancı siteleri bir tarayın. Yani oturun analiz edin. En az 1 ayınızı bu işe ayırın. Bu size şunu sağlar iyi ve kötü yapılan işlerin hepsini göreceksiniz. Şunu da göreceksiniz evet bu site burayı hak etmiş. Bakalım ne yapmış. Aldığı linkleri filanda inceleyebilirsiniz.

Sosyal medya önemlimi evet. Ama daha önemlisi Google + hizmetine önem vermesi. Ağırlığınız bu yönde olsun.

Bugün ilk sırada çıkan bir sitenin seo çalışması adı altında bir haber sitesine yaptığını gördüm. 400 TL almışlar sanırım. Kendi sitelerinde mesela ahlak dersi veriyorlar. Analizler de ahlaksızlıklarını gösteriyor. Neyse bu konun ayrı bir boyutu.

Yine şunu asla unutmayın. Her şeyi seo için yapmayın. En son onu düşünün. Ziyaretçinin sayfada kalma süresini artırmak gibi Google ne istediğini tam olarak araştırıp bu yönde çalışmalar yaparsanız sonuç alırsınız.

Kısa sürede hedefinize ulaşmayı düşünmeyin. Zaman ve sabır çok önemli.

Bir çok konuda mantıklı yorumlarınızı görüyor ve çoğu konuya hakimiyetini görüyorum emeğine saygı duyuyorum aynı anda

• Üyelik 24.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mimar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 6 / 9
  • Ticaret 16, (%100)
Hocam sonuç olarak ortak bir fikir birliğine varmamız gerekiyor. Ben sektörel anlamda düşündüğümde örnek olarak dershane sitelerini verebilirim. İsmi lazım değil bir dershane mesela onlarca kelimede hemen hemen ilk sıralarda çıkmayı başarabilmiş. Bunu blog yazmakla veya site içi seo ile yaptıını düşünmüyorum.
Sonuçta ben bireysel olarak kendi vaktimi neye odaklarsam sağlıklı ve başarılı bir grafik izlerim?

Ek Olarak: Sadece kaliteli içerik girdiğim sitem de oldu zamanında. Ama gel gör ki başarılı oldum mu? Hayır... Google benim işime yarayacak hangi anahtar kelimeyi ön plana ççıkarır bilemeyiz nihayetinde.
Anahtar kelime çalışması anlamında en doğal ve başarılı yol ne ise onu paylaşalım birbirimizle

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al