Hocam 1 ayda 1. sayfa garantisini diğer anlamı şudur. Ben senin sitenin linklerini edu, gov sitelere ekleyeceğim. Google durumu anlayıncaya kadar ordasın. Onlar kendilerine seo uzmanı diyor. Ben sahtekar diyorum. Bunu bile savunanlar var becerebilirsen sende yap diyenler bile çıkıyor.
Şirket sitesiyse öncelikle bu alana yönelik yerli ve yabancı siteleri bir tarayın. Yani oturun analiz edin. En az 1 ayınızı bu işe ayırın. Bu size şunu sağlar iyi ve kötü yapılan işlerin hepsini göreceksiniz. Şunu da göreceksiniz evet bu site burayı hak etmiş. Bakalım ne yapmış. Aldığı linkleri filanda inceleyebilirsiniz.
Sosyal medya önemlimi evet. Ama daha önemlisi Google + hizmetine önem vermesi. Ağırlığınız bu yönde olsun.
Bugün ilk sırada çıkan bir sitenin seo çalışması adı altında bir haber sitesine yaptığını gördüm. 400 TL almışlar sanırım. Kendi sitelerinde mesela ahlak dersi veriyorlar. Analizler de ahlaksızlıklarını gösteriyor. Neyse bu konun ayrı bir boyutu.
Yine şunu asla unutmayın. Her şeyi seo için yapmayın. En son onu düşünün. Ziyaretçinin sayfada kalma süresini artırmak gibi Google ne istediğini tam olarak araştırıp bu yönde çalışmalar yaparsanız sonuç alırsınız.
Kısa sürede hedefinize ulaşmayı düşünmeyin. Zaman ve sabır çok önemli.