Küçük yaştan blog tutmak lazım ya , valla bak. Tavsiyeye gelin şimdi ; Olay tamamen şu. Özgün makale ne kadar çok olursa o kadar iyi eyvallah. Türkçe yazan yazarlar olarak bi dünya dili olmadığı için 10 numara yazılarımız rağbet görmüyor ama bizim millet de zıttırı pıttırı ne varsa aramayı gerçekten çok seviyor. Facebook'a girmek için Google'a Facebook yazan nesiliz , daha ne diyeyim.
Neyse ; Makalelerin özgün olması , birde uzun yaşlı bir blog tutarsak birde önemli aranan bir konuya özgü blog tutuyorsak ciddi anlamda özgün yazılar değerleniyor. Çünkü Google'da üst aramada kalan yazılar sürekli o üst kısımda kalmıyor , elbet ki biz de çalışma yapmasak bile doğru bir bilgi vermişsek sayfada geçirilen vakit uzadığı için Google bunu değerlendiriyor ve üstlere doğru alıyor. Bunun 1 değil 10 makale için olduğunu düşünün , 10 makaleniz çok değerli yani.
1 yıl 10 değerli makale yazılsa , herbirine günde 10 kişi girse.
Günde 100 , ayda 3000 hit.
Ben en kötüsünden hesaplıyorum. Blog 3 yıllık olsa günlük 300 hite vursa , konuların saçmasapan olma olasılığına göre insanların reklamı bilmediğinden tıklama oranı yükselse birdönem sonra oturduğumuz yerden harçlık kazanabiliyoruz. Üstelik değerlendirebileceğimiz bir ek işimiz oluyor.
Bu mantığın yanında Türkiyede bloglarda genel olarak yapılan hata ; Ya ilk gün ben şimdi bu yazıları forumda kaynak bıraktım paylaştım , 100 hit geldi. Ben bunu hergün yapamıyorum , hergün de yazı yazamıyorum alıntı yapayım bari. Ya ben alıntı yapmaktan da sıkıldım satabilirsem satayım bari. ( Tabi bunları düşünene kadar domain düşmemişse )
Mantık o değil işte , öyle olmamalı. Günde 100 , ayda 3000 :)