Konu birazcık eski sanırım ama bir düşüncemi paylaşmak istedim.

Az çok satış ortaklığı araştırmalarından anladığım kadarı ile sadece satış başına ücretlendirme yapılmaktadır. Arkadaşlar tıklama başına ücretlendirme yapın demişler ancak bu pek mantıklı değil. Site sahibi arkadaşı tebrik ediyorum satış ortaklığı konusunda, çoğu kişiye destek olacaktır. Ancak satış ortaklığının mantığı ürünü satmaktır. Ürünün bulunduğu siteye trafik kazandırmak değil. Satış ortaklığında zaten bir ihtimalle giriş yaptırıyorsun. Müşteri senin sitenden tıklar ürünü inceler sonra o sayfayı kapatır gider başka bir bilgisayardan direk ürünün bulunduğu sitenin adresini girerek satın alır. Bu durumda tıklandığı için siteden para istemek mantıksız. Ayrıca bu arkadaşın sahte tıklamaları çözebilecek bir sistem kurması da imkansız.

Yani anlatmak istediğim satış ortaklığında ürünü sen aldırmalısın. Müşteri almıyorsa yapacak bir şeyin yok. Site sahibi arkadaş tıklama başına ücret vermek istese zaten Google a reklam verir.

Bunu neden bu kadar uzattığımın sebebi ise satış ortaklığı veren sitelerin artmasını istemem ve bu çeşit isteklerle site sahiplerinin işten soğumamasını istemem.

Saygılarımla.